Τις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό στις 10 Ιουνίου στηρίζει η ΓΣΕΕ

Τις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό, η οποία έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο για την Τετάρτη 10 Ιουνίου έξω από το υπουργείο Εργασίας, στηρίζει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΓΣΕΕ έχει ήδη επισημάνει, με επιστολή της στο υπουργείο Εργασίας, «την κρίσιμη αυτή κατάσταση, καθώς και τους έντονους κινδύνους, που ελλοχεύουν, για τους εργαζόμενους και την αγορά εργασίας στους κλάδους του επισιτισμού-τουρισμού. Σε αυτήν την κατεύθυνση, συνιστά επιτακτική ανάγκη για τη Συνομοσπονδία η ψήφιση πρόσθετων μέτρων στήριξης, όπως, μεταξύ άλλων, η απαγόρευση των απολύσεων για τις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, η επέκταση των υπογεγραμμένων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ), αλλά και επιμήκυνση της παράτασης ισχύος αυτών που έχουν λήξει έως το τέλος του χρόνου».

«Οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό-τουρισμό δίνουν αγώνα για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες δουλειάς. Η κυβέρνηση οφείλει γρήγορα να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για το σκοπό αυτό» τονίζει η ΓΣΕΕ.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Categories