Το Α’ μέρος της τηλεδιάσκεψης του ΔΣ Σαρωνικού. Ενδεικτικά αποσπάσματα video. Η Συζήτηση επί πρότασης αναβολής

“Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη διαχείριση των δημοτικών χώρων στη παραλιακή ζώνη του Δήμου Σαρωνικού”, ήταν η περιγραφή του μοναδικού θέματος της Ημερήσιας διάταξης της τηλεδιάσκεψης του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού της 3/6/20 που κράτησε πάνω από 5 ώρες!!.

Οι 2,5 περίπου ώρες αναλώθηκαν στη συζήτηση περί πρότασης αναβολής που πρότεινε ο Γ.Σωφρόνης καθώς εκτός από τις ενστάσεις του για την περιγραφή του θέματος σε σχέση με τις υπάρχουσες εισηγήσεις, υπήρχε και αναλυτική ονομαστική κατάσταση των οφειλών ανά σημείο και όνομα επιχειρηματία που σε μερικές περιπτώσεις δεν αναφέρονταν με τα αρχικά των ονομάτων και αυτό -όπως είπε- αποτελούσε παράβαση δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων. Ο άλλος λόγος για την υποστήριξη της αναβολής, κάτι που υποστηρίχθηκε απ όλες τις πλευρές της Αντιπολίτευσης, ήταν πως οι αναφερόμενοι στην ανάλυση επιχειρηματίες θα έπρεπε να παραστούν σε δια ζώσης συνεδρίαση για να υποστηρίξουν τις δικές τους θέσεις η να καταθέσουν τις απόψεις τους. Κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας δεν έλειψαν και οι βολές της αντιπολίτευσης κατά της Προέδρου του Δημ Συμβουλίου για την ανεπιτυχή- όπως τόνισαν περιγραφή του θέματος της Ημερήσιας διάταξης

Σημειώνεται πως η αναλυτική κατάσταση των βεβαιωμένων οφειλών  των επιχειρηματιών που ανέρχεται στο ποσό των 547.000 ευρ, αναφέρεται σε 12 καντίνες στις περιοχές : Γαλάζια Ακτη-Χερώμες-Αγ. Νικόλαος Λαγονησίου-Μαύρο Λιθάρι-Αλυκές και Θυμάρι.

Ο Paraktios, παρότι κάλυψε με live streaming την τηλεδιάσκεψη, επειδή είναι δύσκολο για κάποιους που δεν είδαν το live, να έχουν άποψη αφου πρέπει να παρακολουθήσουν ένα βιντεο 5 ωρών, παραθέτει ενδεικτικά βιντεάκια από το Α’ μέρος της συζήτησης.

Ωστόσο προκειμένου να αρθεί τυχόν παρερμηνεία από την επιλογή των αποσπασμάτων, ακολουθεί και ολόκληρο το video της συνεδρίασης της οποίας το Α’ μέρος περατώνεται στο χρονικό σημείο 2:40 hr


Οι ενστάσεις από Σωφρόνη και η πρόταση αναβολής


Διάλογοι Δημάρχου-Σωφρόνη


Η θέση Τσιγαρίδα για την Αναβολή


Τ. Γαλανοπούλου για Αναβολή


Τελικές τοποθετήσεις και ψηφοφορία επί της πρότασης Αναβολής. (Σωφρόνης, Τσιγαρίδας, Γαλανοπούλου, Καρούμπαλη, Φιλίππου)


Ολόκληρο το live video της συνεδρίασης. Το Α’ μέρος περατώνεται στο χρονικό σημείο 2:40 hr

Categories