Στην Κρήτη, σε βαρύ κλίμα, ο Χρυσοχοϊδης με τον αρχηγό της Αστυνομίας

Επίσκεψη στην Κρήτη πραγματοποιούν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο αρχηγός της Αστυνομίας Μιχάλης Καραμαλάκης. Για το Σάββατο έχουν προγραμματιστεί συσκέψεις με τους διοικητές των αστυνομικών υπηρεσιών όλης της Κρήτης αλλά και με βουλευτές και δημάρχους του νησιού.
Ο υπουργός και ο αρχηγός της Αστυνομίας θα έχουν συναντήσεις και με τις συνδικαλιστικές ενώσεις των αστυνομικών αλλά και κατ’ ιδίαν με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό.

Σε βαρύ κλίμα

Η επίσκεψη των δύο ανδρών πραγματοποιείται υπό το βάρος των συνεχών καταγγελιών για αστυνομική αυθαιρεσία εις βάρος πολιτών στην Κρήτη, με πιο πρόσφατη περίπτωση την καταγγελία 38χρονου για ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ στο Ηράκλειο. Επίσης, μετά την αδράνεια της αστυνομίας για τα περιστατικά σοβαρών παραβάσεων σε ό,τι αφορά τις πρόσφατες ρατσιστικές συγκεντρώσεις (όπου οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν αλυσοπρίονα και μαχαίρια, χωρίς να συλληφθούν επί τόπου) αλλά και υπό το βάρος της αυξανόμενης εγκληματικότητας στην Κρήτη και μετά το διπλό φονικό στα Ανώγεια αλλά και το αιματηρό περιστατικό στα Ζωνιανά Μυλοποτάμου. Τέλος, σε νέα έξαρση βρίσκεται το φαινόμενο της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας με συνεχή περιστατικά που μένουν ατιμώρητα.

efsyn.gr

Categories