Εγκρίθηκε η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την τροποποίηση του ΓΠΣ της Παλαιάς Φώκαιας

Μετά από συντονισμένες ενέργειες και παρεμβάσεις του Δημάρχου Πέτρου Φιλίππου και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Κυριακόπουλου, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Παλαιάς Φώκαιας.

Στόχος του ΓΠΣ είναι η δημιουργία ενός βιώσιμου, αναπτυξιακού μοντέλου για την Παλαιά Φώκαια, απολύτως φιλικού προς την περιβαλλοντική και την πολιτισμική της φυσιογνωμία, και ταυτόχρονα ρεαλιστικού ως προς τον καθορισμό και την οργάνωση των οικιστικών περιοχών.

“Ένα αίτημα χρόνων της Παλαιάς Φώκαιας γίνεται πραγματικότητα”, δήλωσε ο Πέτρος Φιλίππου, υπογραμμίζοντας ότι “ανοίγει ο δρόμος ώστε να αναβαθμιστεί η περιοχή οικιστικά και περιβαλλοντικά, αφού βελτιώνεται η συνολική λειτουργία της πόλης και άρα βελτιώνεται και η ποιότητα ζωής των δημοτών μας”.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο Γιάννης Κυριακόπουλος τονίζοντας: “H τροποποίηση του ΓΠΣ είναι η προϋπόθεση για τις επεκτάσεις του Σχεδίου Πόλης στην Παλαιά Φώκαια, με τη θεσμοθέτηση κατευθυντήριων αρχών του πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού για τη βιώσιμη οικιστική ανάπτυξη περιοχών Α’ και Β’ κατοικίας με σεβασμό στο περιβάλλον και αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Θέλω στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Δημήτρη Οικονόμου, με την παρέμβαση του οποίου επιταχύνθηκε η διαδικασία και στη συνεργασία του οποίου προσβλέπουμε και στη συνέχεια”

πηγη

Categories