Η Ενωση Συλλόγων Δήμου Σαρωνικού για τα προβλήματα καθημερινότητας στο Δ.Σαρωνικού

Την 29/05/2020 πραγματοποιήθηκε ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Δήμου Σαρωνικού.

Ομόφωνα αποφασίστηκε να συνταχθεί η παρακάτω επιστολή και να αναρτηθεί στο διαδίκτυο.
Η Ένωση δεχόμενη σε σχεδόν καθημερινή βάση την ενημέρωση από τα προεδρεία των Συλλόγων που είναι μέλη της και την πληθώρα παραπόνων που κάνουν τα μέλη Δημότες του Δήμου μας αποφάσισε να αναφέρει τα επί έτη χρονίζοντα προβλήματα και καλεί τη Διοίκηση του Δήμου να στραφεί με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα με μοναδικό σκοπό την επίλυσή τους για τη βελτίωση της ζωής όλων μας.

Η μη ύπαρξη Δημοτικής Συγκοινωνίας με σκοπό την ένωση των περιοχών του Δήμου μας δυσκολεύει ιδιαίτερα τους μεγάλους σε ηλικία συνδημότες μας που αδυνατούν να οδηγήσουν αλλά και τους νεότερους που είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται κάνοντας χρήση, εφόσον διαθέτουν, του προσωπικού τους ΕΙΧ.
Αυτό δεν μπορεί πια να συνεχιστεί τη στιγμή που άλλοι Δήμοι της Αττικής τη διαθέτουν από 25ετία (π.χ. Δήμος Αμαρουσίου).

Η εγκατάλειψη από το Δήμο μας υποκαταστημάτων Τραπεζών αλλά και των ΕΛΤΑ, χωρίς να διαφαίνεται μελλοντικά κάποιο φως στο τούνελ, είναι ένδειξη υποβάθμισης και παρακμής του.
Η μη ύπαρξη πεζοδρομίων, δρόμων, πάρκων, αποχετευτικού δικτύου και γενικότερα οργανωμένου πολεοδομικού σχεδιασμού σε όλο το παραλιακό μέτωπο, αλλά και σε άλλες περιοχές υποβαθμίζει τις ζωές χιλιάδων πολιτών.
Ρωτάμε εάν έχουν ποτέ γίνει μελέτες και εάν ναι για πιο λόγο δεν εφαρμόζονται άμεσες λύσεις με έργα?

Η ασφάλεια των πολιτών είναι το ζητούμενο και οι πολίτες δεν αισθάνονται ασφαλείς με τα ξερά χόρτα σε περίπτωση φωτιάς. Τί έκανε ο Δήμος σχετικά με τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών οικοπέδων που αδιαφορούν πλήρως? Επέβαλε τα απαιτούμενα πρόστιμα για να μην ξανασυμβεί αυτό? Τί κάνει ο Δήμος για να καθαρίσει τα ξερά χόρτα από τους Δημόσιους χώρους?
Τι κάνει ο Δήμος για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του, λόγω COVID-19, και για τα ηλεκτρονικά αιτήματα χωρίς την παρουσία των δημοτών στο Δημαρχείο? Οι δημότες δεν είναι ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση του Δήμου στα ηλεκτρονικά αιτήματα.

Στεκόμαστε δίπλα και υποστηρίζουμε την προσπάθεια της Διοίκησης του Δήμου για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καλυβιών 24/7.

Το Δ.Σ της Ένωσης Συλλόγων Δήμου Σαρωνικού.

Categories