Δ.Τ. της ΑΙΓΑΙΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε. για την Ανεμογεννήτρια στο Πάνειον Όρος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10.6.2020 ΑΙΓΑΙΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΤΕΦΑΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε

Η εταιρεία ΑΙΓΑΙΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΤΕΦΑΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε. που διαθέτει σε κατασκευή ένα έργο αιολικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στην θέση ΣΤΕΦΑΝΑ στο Πάνειο όρος της Αττικής υπενθυμίζει και ανακοινώνει τα εξής:
1) Το έργο αφορά την εγκατάσταση ΜΟΝΟ 1 ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑΣ στο Πάνειο όρος και ουδεμία σχέση έχει με το έργο των 18 ανεμογεννητριών το οποίο δεν έχει ξεκινήσει έως σήμερα κάποια ενέργεια για την κατασκευή του.
2) Για το αναφερόμενο έργο δεν απαιτείται κατασκευή νέας οδοποιίας ή νέου δικτύου.
3) Για την κατασκευή του έργου οι συνολικές επεμβάσεις επί του εδάφους δεν ξεπερνούν σε έκταση το ενάμιση (1,5) στρέμμα, από το οποίο μάλιστα μετά την ολοκλήρωση του έργου μόνο 90 τμ θα έχουν καλυφθεί και η υπόλοιπη έκταση αποκαθίσταται πλήρως με φυτοτεχνική αποκατάσταση σύμφωνα και με την εγκεκριμένη μελέτη που έχει κατατεθεί στην υπεύθυνη δασική υπηρεσία. Συνεπώς κάθε αναφορά για καταστροφή του πρασίνου στο Πάνειο Όρος δεν ευσταθεί, καθώς ακόμα και σε εκείνο το μικρό χώρο δεν υπάρχουν δέντρα παρά μόνο θάμνοι – πουρνάρια.
4) Οι συνολικές επεμβάσεις και εργασίες για την κατασκευή του έργου γίνονται σε Δημόσια έκταση όπου εγκατασταθήκαμε νόμιμα αφού καταβάλαμε το προβλεπόμενο αντάλλαγμα χρήσης.

Τα παραπάνω τα έχουμε ξανά αναφέρει, ωστόσο αν και προφανή και αποδεδειγμένα νιώθουμε την ανάγκη να τα επαναλάβουμε με σκοπό να ενημερώσουμε και να αντικρούσουμε τις ψευδείς ειδήσεις που ακούγονται εναντίον μας από τοπικούς πολιτικούς άρχοντες.

Πιο αναλυτικά η εταιρία μας δέχεται επίθεση στις νόμιμες εργασίες και λειτουργίες της. Η επίθεση αυτή δεν περιορίζεται μόνο στην παρεμπόδιση των εργασιών μας αλλά και στη λασπολογία εναντίων μας. Ενδεικτικό μάλιστα της υποκρισίας των λασπολόγων πολιτικών είναι πως όπως αναφέρουν δεν είναι εναντίον των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά εμποδίζουν την κατασκευή μιας ανεμογεννήτριας η οποία μάλιστα είναι σχεδιασμένη σε ένα σημείο όπου ΔΕΝ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΔΕΝΤΡΑ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ παρά μόνο ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ με:
• Τροφοδοσία ενέργειας σε απαλλαγμένη από ρύπους ενέργεια που αντιστοιχεί σε περίπου 2.000 οικιακούς καταναλωτές.
• Αποφυγή σε αέριους ρύπους από την παραγόμενη ενέργεια (υπολογισμένη με την από Ιουλίου 2019 έκθεση «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΕΙΓΜΑ» του Διαχειριστή ΑΠΕ και Εγγυήσεων προέλευσης) και με την παραδοχή ότι το έργο θα παράγει κατ ελάχιστο ενέργεια 3.100.000kWh, ίση με 1.960,13 τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.
• Αντάλλαγμα προς τον οικείο δήμο του έργου 3% επί των εσόδων και βεβαίως οι ανάλογοι φόροι προς το ελληνικό δημόσιο.
• Νέες θέσεις εργασίας τόσο προσωρινές για την κατασκευή του έργου όσο και μόνιμες για την συντήρηση και την λειτουργία του.
• Αποφυγή πρόστιμων για τους ρύπους που επιβαρύνεται κατά καιρούς η χώρα σύμφωνα με τις διεθνείς δεσμεύσεις της με αιχμή του δόρατος μάλιστα τα πρόστιμα από τις παράνομες χωματερές και την ανυπαρξία συστήματος διαχείρισης των λυμάτων σε κάποιους εναπομείναντες δήμους ανά τη χώρα.

Όλα τα παραπάνω δηλώνουν την εκτεταμένη υποκρισία, τον ανέντιμο χειρισμό και την απόπειρα παραπληροφόρησης του τοπικού πληθυσμού εναντίων ενός καθόλα ωφέλιμου και νόμιμου έργου. Φαίνεται αυτό άλλωστε καθώς ο κόσμος ψάχνει την αλήθεια και δεν παρασύρεται από τις πολιτικές επιδιώξεις του εκάστοτε εκλεγμένου καταδικάζοντας μάλιστα αυθόρμητα από την πρώτη στιγμή τις παράνομες και παράτυπες ενέργειες του δημάρχου Σαρωνικού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα οποία ο τελευταίος καλούσε τους δημότες να «εξεγερθούν» εν μέσω πανδημίας. Σε όλες μάλιστα τις προηγούμενες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας δύσκολα έβρισκες κάποιον απλό πολίτη πέρα από πολιτικά πρόσωπα της περιοχής ή εργαζόμενους ΟΤΑ που κατά παράβαση βρίσκονταν εκεί με οχήματα και έξοδα του Δήμου, μη εκτελώντας τον σκοπό που προορίζονται από τους φορολογούμενους πολίτες και δημότες.

Άξιο επίσης αναφοράς και έκπληξης είναι πως οι επιτιθέμενοι προς την εταιρία μας οι οποίοι είναι συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα από την τοπική αυτοδιοίκηση, συγχέουν συνεχώς και παραπλανητικά την κατασκευή της 1 ανεμογεννήτριας από την εταιρία μας με την επένδυση για ένα γειτονικό έργο άλλης εταιρίας με 18 ανεμογεννήτριες, ώστε να διεγείρουν μεγαλύτερη πόλωση εναντίον μας με επιδίωξη πάντα την προβολή τους ή και άλλες τυχόν σκοπιμότητες που ούτε μπορούμε ούτε και θέλουμε να γνωρίζουμε. Μάλιστα ο Δήμαρχος Σαρωνικού έχει δηλώσει επανειλημμένως δημόσια ότι δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει μέσα πέρα από τη νομιμότητα για να υπερασπιστεί τις απόψεις του.

Εμείς πέρα από τις άτοπες δηλώσεις και ενέργειες εις βάρος μας, δηλώνουμε απερίφραστα ότι η συγκεκριμένη επένδυση είναι μικρής κλίμακας, με ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ και με ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ προς το περιβάλλον, την οικονομία και την κοινωνία. Για το λόγο αυτό και πάντα με γνώμονα την νομιμότητα προτιθέμεθα να ολοκληρώσουμε την εν λόγω επένδυση με την συγκεκριμένη ανεμογεννήτρια.

Τέλος, αυτονόητο είναι πως ήδη έχουμε ξεκινήσει νομικές ενέργειες και συνεχίζουμε και επιφυλασσόμαστε για την ζημία που έχουμε υποστεί η οποία μάλιστα είναι συνεχιζόμενη.

ΑΙΓΑΙΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΤΕΦΑΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10.6.2020 ΑΙΓΑΙΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΤΕΦΑΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε.

Categories