Εκτέλεση στη Ζάκυνθο: Τι εξετάζουν οι αρχές – Με ποινικό παρελθόν ο 53χρονος

Συγκλονισμένη παραμένει η κοινωνία της Ζακύνθου, από την δολοφονία της 37χρονης γυναίκας και τον τραυματισμό του 53χρονου συζύγου της, το μεσημέρι της Τρίτης στην περιοχή του Αγίου Σώστη Ζακύνθου.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν ρίξει το βάρος σε υποθέσεις που απασχόλησαν τη δικαιοσύνη κατά το παρελθόν και αφορούν τον 53χρονο άντρα.

Οι δράστες που σύμφωνα με μαρτυρίες φορούσαν κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα, έδωσαν στο θύμα την εντύπωση πως πρόκειται για αστυνομικούς. Όταν είδαν την μοτοσικλέτα του 53χρονου φαίνεται να του έκαναν σήμα να σταματήσει και όταν αυτός επιβράδυνε την μηχανή, τότε οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν προς το μέρος τους, σκοτώνοντας ακαριαία την 37χρονη γυναίκα του.

Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό και συλλέγουν ότι διαθέσιμο στοιχείο υπάρχει, σε μια προσπάθεια να βρουν τους δράστες το συντομότερο δυνατό, ενώ η μηχανή που επέβαινε το ζευγάρι μεταφέρθηκε στην Αστυνομία.


«Πληρωμένο συμβόλαιο»;
Το σενάριο που εξετάζουν οι αρχές είναι να πρόκειται για ένα πληρωμένο συμβόλαιο ή κάποιο ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση εκτιμούν ότι πρόκειται για «εντολή» εκτέλεσης και πλέον αναζητούν στο παρελθόν του 53χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 ο 53χρονος που νοσηλεύεται τραυματισμένος στον νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», στην Πάτρα, έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές.

Το χρονικό της υπόθεσης
Το ζευγάρι επέβαινε στο δίκυκλο το μεσημέρι της Τρίτης όταν ξαφνικά στον επαρχιακό δρόμο Λιθακιάς-Αγίου Σώστη, πετάχτηκαν δύο άνδρες που φορούσαν μπλε στολές αστυνομικών και κράνη και άρχισαν να τους πυροβολούν. Από τα πυρά ραυματίστηκε θανάσιμα η 37χρονη σύζυγος του 53χρονου επιχειρηματία ενώ εκείνος κατάφερε και έτρεξε τραυματισμένος έως το σπίτι ενός φίλου του στην ίδια περιοχή όπου κάλεσε την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Ο 53χρονος νοσηλεύεται τραυματισμένος με τρεις βολίδες στο σώμα του.

Το ζευγάρι είχε παντρευτεί και έχει ένα μικρό αγοράκι.

documentonews.gr

Categories