Διαμαρτυρία 4 συμβούλων Π. Φώκαιας για εναπόθεση απορριμμάτων στην Γερακίνα και πρόκληση Έκτακτης συνεδρίασης Συμβουλίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 4 συμβούλων Π. Φώκαιας (ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΚΟΨΟΛΑΙΜΗ – ΖΑΧΑΡΩ ΦΡΑΤΖΕΣΚΟΥ – ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ -ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΣΤΡΙΩΤΗΣ)
– Π.Φώκαια,11/6/20

Αγαπητοί Συμπολίτες και Συμπολίτισσες,
Με λύπη και απογοήτευση σας πληροφορούμε ότι ξανάρχισε να λειτουργεί η Χωματερή στην πόλη μας, στη Γερακίνα, η οποία είχε αποκατασταθεί.

Την Παρασκευή 12/6 επρόκειτο να γίνει συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Π. Φώκαιας, μετά από σχετικά έγγραφα του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Μπούτση και του Δημάρχου, με θέματα:
1. Διαχείριση απορριμμάτων.
2. Προσωρινή εναπόθεση πράσινων και σύμμεικτων απορριμμάτων στην Γερακίνα, Π. Φώκαιας.
Η συνεδρίαση αναβλήθηκε για την Τρίτη 16/6/20.
Δυστυχώς, πριν καν συγκληθεί το Κοινοτικό μας Συμβούλιο γι΄αυτό το χρονίζον και τεράστιο πρόβλημα, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε από μόνη της να στείλει από χτες το βράδυ κλαδέματα, στρώματα, καντρόνια, οικοδομικά υλικά, στην καθαρισμένη χωματερή στην πόλη μας.

Σήμερα το πρωί καλέσαμε τον Κοινοτάρχη κ. Μανώλη Τσαλικίδη να μας ενημερώσει. Μας δήλωσε ότι δεν είχε ενημερωθεί από το Δήμο και ότι δεν έχει ο ίδιος κλειδί της Χωματερής.
Προτείναμε στον Κοινοτάρχη και αποδέχθηκε να γίνει Εκτακτη Συνεδρίαση του Κοιν. Συμβουλίου Π.Φώκαιας, απόψε 11/6, 7.30 , προκειμένου:
1. να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας στην Δημοτική Αρχή, η οποία αγνοεί την Κοινότητα Π. Φώκαιας και τους κατοίκους της.
2. Να σταματήσει από σήμερα η μεταφορά απορριμμάτων ή κλαδεμάτων στην Χωματερή της Γερακίνας, ώσπου να ληφθεί απόφαση από το Κοιν. Συμβούλιο Παλ. Φώκαιας την Τρίτη 16/6/20, όπως έχει οριστεί.
Θα σας ενημερώσουμε άμεσα για τις εξελίξεις και τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί.
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ (1)

Σημείωση σύνταξης: Επικοινωνήσαμε με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μ.Τσαλικίδη ο οποίος είπε πως πρόκειται για Σύσκεψη και όχι Συνεδρίαση Κ. Συμβουλίου το οποίο είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή 12/6 αλλά λόγω υποχρεώσεων του Δημάρχου αναβλήθηκε για την Τρίτη 16/6/20. Σε ότι δε αφορά την αποψινή Σύκεψη, όπως μας τόνισε ο Μ Τσαλικίδης, έχουν λάβει πρόσκληση όλοι οι σύμβουλοι από τις 9.00πμ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. 

Categories