Ο Κικίλιας αποκαλύπτει πως αγοράσαμε μάσκες από την Κίνα με «βαλίτσες με μετρητά» (video)

Απίστευτο και όμως αληθινό. Ο Βασίλης Κικίλιας στην προσπάθειά του να περιγράψει τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισε η χώρα και ο ίδιος για την προμήθεια μασκών και γενικά μέσων ατομικών προστασίας από την Κίνα αποκάλυψε πως αγοράστηκαν με «βαλίτσες με μετρητά» που «άλλαζαν χέρια».

Ο υπουργός Υγείας έκανε την παραπάνω δήλωση στο Delphi Economic Forum, γεγονός που αν μη τι άλλο προκαλεί ερωτηματικά για τη συναλλαγή που έκανε το αρμόδιο υπουργείο.

Αναλυτικά ο διάλογος:

Δημοσιογράφος: «Υπουργέ, υπήρξαν στιγμές που σας ανησύχησε η έλλειψη υποδομών, η έλλειψη σε μάσκες, η έλλειψη σε φόρμες;»

Β. Κικίλιας: «Βεβαίως, υπήρξαν στιγμές έντασης, και το έχω πει πολύ ειλικρινά, γιατί ξέρετε, δεν είναι κρυφό, η παγκόσμια υγειονομική κοινότητα δεν ήταν έτοιμη γι’αυτή την πανδημία. Κραταιά συστήματα υγείας κατέρρευσαν και τα μέσα ατομικής προστασίας ήταν ένα ζητούμενο για όλες τις χώρες. Μάλιστα, για πολύ πιο ισχυρές χώρες από εμάς, που δεν μπόρεσαν να τα βρουν σε επάρκεια όσο τα ήθελαν.

Χτίσαμε εγκαίρως, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και την Προεδρεία της Κυβέρνησης, μία αερογέφυρα ζωής και cargo planes τα οποία πήγαιναν στον μοναδικό προμηθευτή, την Κίνα, που ευτυχώς αντιμετώπισε ύφεση στην επιδημία και μπόρεσε να εξάγει τέτοια υλικά.

Παλέψαμε νυχθημερόν με συνθήκες -θα έλεγα- μη δημοκρατικές, βαλίτσες με μετρητά άλλαζαν χέρια, αεροπλάνα καθηλώνονταν σε αεροδρόμια και δεν αφήνονταν να πετάξουν. Υπήρχε τεράστια δυσχέρεια στον τρόπο με τον οποίο μπορούσε μία χώρα να προμηθευτεί αυτό το υλικό. Εμείς τα καταφέραμε όμως, δεν υπήρχαν ελλείψεις στα νοσοκομεία».

Το μεγαλύτερο απόσπασμα της απάντησής του και φυσικά αυτό περί «μη δημοκρατικών συνθηκών» και για τις «βαλίτσες με μετρητά» που «άλλαζαν χέρια» δεν καταγράφθηκε στην επίσημη απομαγνητοφώνηση του υπουργείου Υγείας.

Είναι δηλαδή σαν να μην το είπε.

altsantiri.gr

Categories