ΣΥΡΙΖΑ: Ομολογία ενοχής η μη δημοσιοποίηση της λίστας με τα λεφτά στα ΜΜΕ

Νέα πυρά από την αξιωματική αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης για τη λίστα των μέσων ενημέρωσης, που έλαβαν κομμάτι από τα 20 εκατομμύρια ευρώ, στην οποία περιλαμβάνονται «ανύπαρκτα» sites και άγνωστα blogs.

Το αίτημα για να δώσει η κυβέρνηση στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ποσά που πήρε κάθε μέσο από την κρατική διαφημιστική καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» επαναλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι αν αυτό δεν γίνει, τότε θα πρόκειται για «ομολογία ενοχής.

«Τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες για τις χρηματοδοτήσεις των ΜΜΕ είναι εξόχως αποκαλυπτικά» αναφέρει το Γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου επισημαίνοντας τα εξής:

«Στη λίστα με τα ΜΜΕ που εισέπραξαν χρήματα από το κονδύλι των 20 εκατ. ευρώ, υπάρχουν περισσότερα από 200 παντελώς ανυπόληπτα sites και blogs που δεν είναι καν εγγεγραμμένα στο Μητρώο Online Μedia, όπως προβλέπει ο νόμος. Κάποια από αυτά έχουν χρόνια να ανανεωθούν, ανήκουν σε βουλευτές και πολιτευτές της Ν.Δ. ή συγγενείς τους, ενώ άλλα δεν υφίστανται καν».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει ότι «στην κυβέρνηση πρέπει να καταλάβουν ότι τα δημόσια ταμεία δεν είναι κουμπαράς τους» και ότι «οι πολίτες, αλλά και ο ίδιος ο κλάδος των ΜΜΕ, δικαιούνται να γνωρίζουν:

1. Τι ποσό πήρε κάθε Μέσο;
2. Βάσει ποιων κριτηρίων σε σχέση με τον αριθμό εργαζομένων και την επισκεψιμότητα/αναγνωσιμότητα δόθηκε αυτή η ενίσχυση;
3. Διατέθηκε τελικά ολόκληρο το ποσό των 20 εκατ. ευρώ; Αληθεύουν οι πληροφορίες περί «επιστροφών» προς την εταιρία που τα μοίρασε;
4. Ισχύουν, τέλος, οι πληροφορίες ότι δόθηκαν 800.000 ευρώ σε ένα και μόνο Μέσο;
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει στην ανακοίνωσή του το σκάνδαλο με το σύστημα για την τηλεκατάρτιση επιστημόνων λέγοντας ότι το φαγοπότι που δεν πρόλαβε να υλοποιήσει η κυβέρνηση με τα vouchers, «το κάνει τώρα πράξη μοιράζοντας δημόσιο χρήμα σε ανύπαρκτα Μέσα, σε βάρος τόσο των φορολογουμένων όσο και των πραγματικών Μέσων Ενημέρωσης».

«Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να κρύφτηκε στη Βουλή, ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρέπει να καταλάβει πως οι ευθύνες του στη συγκεκριμένη υπόθεση ενδεχομένως να μην είναι μόνο πολιτικές» τονίζει η Κουμουνδούρου που πριν λίγες μέρες ζήτησε την παραίτηση του Στέλιου Πέτσα για το ζήτημα.

efsyn.gr

Categories