Ψήφισμα του ΔΣ της Αθήνας για την στέγαση των προσφύγων

Ψήφισμα για την στέγαση των προσφύγων εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας μετά από πρόταση που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας Πέτρος Κωνσταντίνου, μετά τις παρεμβάσεις του Γιώργου Τσιάκαλου, ομότιμου καθηγητή του ΑΠΘ, και του Μανσούρ, πρόσφυγα απο τούς άστεγους της Πλ.Βικτώριας.

«Ο Δήμος της Αθήνας διεκδικεί από την κυβέρνηση έκτακτη οικονομική επιχορήγηση για την άμεση στέγαση προσφύγων, με την δυνατότητα αξιοποίησης κλειστών ξενοδοχείων και δημόσιων κτιρίων ικανών να παρέχουν στέγαση σε ευάλωτες ομάδες».

Υπερψηφίστηκε από 14 συμβούλους, 13 ψήφισαν Λευκό και ένας νεοναζί ψήφισε κατά.

Προηγήθηκε συγκέντρωση της ΚΕΕΡΦΑ και των προσφύγων της Πλ.Βικτώριας, με οικογένειες να δίνουν το τόνο ζητώντας υποστήριξη στο αίτημα για στέγαση. Μάλιστα η παρέμβαση της Αστυνομίας διέσπασε τη συγκέντρωση αφήνοντας τους μισούς έξω από την πύλη.

Η κυβέρνηση σε μια κίνηση πανικού πρόσφερε θέσεις στο καμπ του Ελαιώνα και υποσχέσεις για άμεση ένταξη στο πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ με επιδοτούμενη στέγαση σε σπίτια.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ανοίγει το δρόμο για μαζική στέγαση όλων με αξιοπρεπείς όρους και χρειάζεται να επιβάλουμε ότι θα υλοποιηθεί. Υπάρχουν τα δημόσια κτίρια του ΕΦΚΑ τα οποία έχουμε καταθέσει σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο και τώρα είναι η ώρα να τα πάρει ο Δήμος της Αθήνας και να στεγάσει όλους, πρόσφυγες, Ρομά, άστεγους, χωρίς διακρίσεις.

Επόμενος σταθμός, το συλλαλητήριο στις 26 Ιούνη στο Σύνταγμα στις 6μμ και η εκδήλωση και συναυλία στις 27 Ιούνη στα Γήπεδα Μπάσκετ του Ρούφ.

aftodioikisi.gr

Categories