«Μπλόκο» από Facebook σε προεκλογική διαφήμιση του Τραμπ

Το Facebook έκρινε ότι η προεκλογική διαφήμιση του Ντόναλντ Τραμπ παραβίασε την πολιτική της ρητορικής μίσους, αφαιρώντας τις επίμαχες αναρτήσεις από την πλατφόρμα.

Οι εν λόγω διαφημίσεις περιείχαν τις απόψεις του Αμερικανού προέδρου για το ποιόν των διαδηλωτών που κατέκλυσαν τους δρόμους των αμερικανικών μεγαλουπόλεων μετά τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιν.

Οι διαφημίσεις είχαν ως στόχο τις «επικίνδυνες ακροαριστερές ομάδες», όπως τονίζεται, με τα μηνύματα να συνοδεύονται με ένα τρίγωνο που θύμιζε εν πολλοίς το σχήμα που χρησιμοποιούσαν οι ναζί για να καταγράφουν τους κρατούμενους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

«Αφαιρέσαμε τις εν λόγω δημοσιεύσεις διότι παραβίασαν τις θέσεις μας ενάντια στη ρητορική του μίσους. Η πολιτική μας απαγορεύει τη χρησιμοποίηση ενός ποινικά κολάσιμου συμβόλου για την καταγραφή πολιτικών κρατουμένων», ανέφερε ο Άντι Στόουν, εκπρόσωπος της εταιρείας Facebook.

Προσπαθώντας να υπερασπιστούν την επιλογή τους, εκπρόσωποι της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ τόνισαν ότι το εν λόγω σύμβολο χρησιμοποιείται και από τους Antifa, τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος έχει βάλει… στο μάτι.

Κάπως έτσι, ο Τραμπ άνοιξε μέτωπο και με το Facebook, έχοντας πράξει το ίδιο μερικές εβδομάδες νωρίτερα και με το Twitter που έχει «κατεβάσει» ορισμένα τιτιβίσματα του προέδρου, τα οποία είχαν ξεπεράσει τα επιτρεπτά όρια.

documentonews.gr

Categories