Σοκαριστική αποκάλυψη: Οι αρχές του Βερολίνου έδιναν σκόπιμα παιδιά σε παιδόφιλους ανάδοχους γονείς για 30 χρόνια

Μπροστά σε μια σοκαριστική αποκάλυψη ήρθε η ομάδα του Πανεπιστημίου του Χίλντεσχαϊμ έπειτα από έρευνα που διεξήγαγε διαπιστώνοντας πως ότι Αρχές στο Βερολίνο επέτρεπαν να τοποθετούνται άστεγα παιδιά με παιδόφιλους άνδρες διότι με αυτό τον τρόπο πίστευαν πως θα γινόντουσαν τρυφεροί γονείς.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε άρθρο της η Deutsche Welle, πρόκειται για το «πείραμα Κέντλερ» που διεξήγαγε από τη δεκαετία του 70 ο καθηγητής ψυχολογίας Χέλμουτ Κέντλερ. Σύμφωνα με αυτό, άστεγα παιδιά στο Δυτικό Βερολίνο στέλονταν σκόπιμα να ζήσουν με παιδόφιλους άνδρες, που ο Κέντλερ πίστευε ότι θα γίνονταν τρυφεροί ανάδοχοι γονείς.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, ο Χέλμουτ Κέντλερ (1928-2008), ο οποίος κατείχε μια σημαντική θέση στο κέντρο εκπαιδευτικής έρευνας του Βερολίνου, ήταν πεπεισμένος ότι η σεξουαλική επαφή ανάμεσα σε ενήλικες και παιδιά ήταν ακίνδυνη. Οι υπηρεσίες παιδικής πρόνοιας του Βερολίνου και η Γερουσία έκαναν τα στραβά μάτια στις αναδοχές ή ακόμα και τις ενέκριναν.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πριν από μερικά χρόνια, δύο από τα θύματα μοιράστηκαν δημόσια την ιστορία τους, έκτοτε, οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Χίλντεσχαϊμ αναζητούν πληροφορίες. Αυτό που ανακάλυψαν μέσω της εκτεταμένης τους έρευνας ήταν ένα δίκτυο που απλωνόταν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, την κρατική υπηρεσία πρόνοιας για τους νέους και τη Γερουσία του Βερολίνου, στους κόλπους του οποίου η παιδοφιλία ήταν «αποδεκτή και υποστηριζόμενη».

Ο ίδιος ο Κέντλερ, σύμφωνα με την DW, είχε τακτικές επαφές με τα παιδιά και τους ανάδοχους πατέρες τους αλλά δεν ασκήθηκε ποτέ εις βάρος του δίωξη, αφού όταν βρήκαν το κουράγιο τα θύματά του να μιλήσουν, τα εγκλήματά του είχαν ήδη παραγραφεί. Για τον λόγο αυτό τα θύματα δεν έχουν λάβει μέχρι σήμερα καμία αποζημίωση, προσθέτει το άρθρο.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι πολλοί από τους ανάδοχους πατέρες ήταν διακεκριμένοι ακαδημαϊκοι. Κάνουν λόγο για ένα δίκτυο που περιλάμβανε υψηλόβαθμα μέλη του Ινστιτούτου Max Planck, του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου και του διαβόητου Σχολείου Όντενβαλντ στην Έσση, που βρέθηκε στο επίκεντρο ενός τεράστιου σκανδάλου παιδοφιλίας πριν από αρκετά χρόνια, και πλέον έχει κλείσει.

documentonews.gr

Categories