Δ.Τ-«ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ-ΝΕΑ ΠΝΟΗ»:Αναδεικνύουμε τα προβλήματα, φέρνουμε τους Πολίτες στο προσκήνιο

Η Παράταξή μας, στο Δημοτικό αλλά και στα Κοινοτικά Συμβούλια, τις προηγούμενες ημέρες, έθεσε και πάλι ζητήματα που αφορούν όλους του Δημότες και τα παραθέτουμε για την ενημέρωση των Πολιτών:

 

1) Στη συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Καλυβίων της 15/6/2020 φέραμε ως θέμα συζήτησης, τον έλεγχο και την τήρηση της νομιμότητας κατάληψης κοινοχρήστων χώρων. Το Κοινοτικό Συμβούλιο, πράγματι, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει θέμα, αποφάσισε ομόφωνα να συγκροτήσει συνεργείο που θα διεξάγει τους απαραίτητους ελέγχους.

 

2) Την 16/6/2020 ζητήσαμε την Κοινότητα Αναβύσσου να εισάγει ΑΜΕΣΑ ως θέμα συζήτησης στο Κοινοτικό Συμβούλιο, την πρότασή μας για πεζοδρόμηση της πλατείας Ελ. Βενιζέλου στην Ανάβυσσο για συγκεκριμένες ώρες και την διοργάνωση πολιτιστικών δρώμενων, ως βραχυπρόθεσμων λύσεων, έτσι ώστε η πλατεία του χωριού να γίνει και πάλι ελκυστική και λειτουργική για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Το θέμα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Αναβύσσου της Δευτέρας 22/6/2020.

 

3)Την 17/6/2020, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καταθέσαμε ερωτήσεις και τοποθετηθήκαμε για:

α) Την μη ύπαρξη δημόσιας τουαλέτας στην Παλαιά Φώκαια, θέμα το οποίο έχουμε ξαναθέσει, χωρίς να υπάρξει καμιά ενέργεια από τον Δήμο. Οι τουαλέτες που βρίσκονται κάτω από την ταβέρνα “ΛΙΜΑΝΙ” είναι κλειστές και κατεστραμμένες, ενώ αυτές που βρίσκονται στο Λιμεναρχείο έχουν παραχωρηθεί στον σύλλογο “ΠΥΘΕΑ”, με αποτέλεσμα οι πολίτες (κάτοικοι, παραθεριστές και επισκέπτες) να μην εξυπηρετούνται. Για το θέμα, δεν λάβαμε καμία συγκεκριμένη απάντηση.

β) Ζητήσαμε να ενημερωθούμε για την πορεία της διερεύνησης της καταγγελίας υπαλλήλου Παιδικού Σταθμού στον ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟ, για υπερχρέωση κρεάτων. Σύμφωνα με την καταγγελία αυτό έχει συμβεί πάνω από μια φορά. Λάβαμε την απάντηση ότι δεν έχουν ενημερωθεί, ενώ στην πραγματικότητα είναι όλοι ενημερωμένοι.

γ) Εκφράσαμε την αντίθεσή μας για την τοποθέτηση αιρετών, ως εκκαθαριστών στην ΑΔΜΚΕΣ. Τονίσαμε την ανάγκη τοποθέτησης ορκωτών λογιστών, ώστε να εξασφαλιστεί η αμεροληψία και η διαφάνεια.

δ) Στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, τονίσαμε ότι αποδεδειγμένα η Δημοτική Αρχή δεν είχε κανένα σχέδιο και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια στην κατεύθυνση αυτή, προσπαθώντας αποσπασματικά να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, με αποτέλεσμα ο Δήμος να τρέχει μονίμως πίσω από τα γεγονότα. Το Σεπτέμβριο του 2019 η Δημοτική Αρχή είχε πει ότι υπάρχει σχέδιο για τη λύση του προβλήματος και ότι μέχρι το Νοέμβριο του 2019 θα είχε λυθεί. Κατόπιν μετέθεσαν τη λύση για το Φεβρουάριο του 2020, μετά για το τέλος Μαρτίου του 2020 και μέχρι στιγμής δεν έχουν να παρουσιάσουν καμία απολύτως λύση.

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας την 16/6/2020 ο κύριος Δήμαρχος πρότεινε ουσιαστικά στην περιοχή ΓΕΡΑΚΙΝΑ, να συγκεντρώνονται κλαδιά και ογκώδη, από Ανάβυσσο, Σαρωνίδα και Παλαιά Φώκαια. Πιστεύουμε ότι αυτό θα λειτουργήσει (παράνομα) ουσιαστικά ως χωματερή, αν και η απόφαση της Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας είναι να δέχεται μόνο τα κλαδιά της Παλαιάς Φώκαιας.

Γραφείο Τύπου «Σαρωνικός Νέα Πνοή»

Categories