Μαίνεται η πυρκαγιά στο Μαρτίνο Φθιώτιδας: Οι φλόγες πέρασαν την Εθνική Οδό (video)

Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να μαίνεται η φωτιά στο Μαρτίνο Φθιώτιδας που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Ιουνίου, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε σημείο με ξερά χόρτα και εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Οι φλόγες πέρασαν την Εθνική Οδό, ενώ προς το παρόν δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες τα χωριά Μαρτίνο, Λάρυμνα και Προσκυνά δεν έχουν ρεύμα, δεν απειλούνται όμως από τη φωτιά.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 64 πυροσβέστες, 17 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα.

Νωρίς το απόγευμα η Εθνική Οδός έκλεισε για προληπτικούς λόγους και η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίου. Η εκτροπή γίνεται στο 125,7 χ/θ από Μαρτίνο έως 115 χ/θ στο Κάστρο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται με υδροφόρες αλλά και μηχανήματα έργων που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια Στερεάς και το δήμο Λοκρών.

«Είναι πολύ δύσκολα ακόμη καθώς οι άνεμοι παραμένουν ισχυροί» σημειώνει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας στη Στερεά Ελλάδα Θανάσης Καρακάτζας που είναι στο μέτωπο της φωτιάς.

Σε ό,τι αφορά το εθνικό δίκτυο τα αυτοκίνητα εκτρέπονται από εναλλακτικές διαδρομές κυρίως μέσα από το Μαρτίνο για να αποφύγουν το κρίσιμο σημείο το οποίο είναι καλυμμένο με πολύ πυκνό καπνό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία από τον κόμβο του Μαρτίνου έως τον κόμβο στην περιοχή του Κάστρου και οι οδηγοί κινούνται μέσα από τα χωριά Μαρτίνο, Λάρυμνα, Άγιος Ιωάννης, Κόκκινο για να βγουν και πάλι στην εθνική οδό.

altsantiri.gr

Categories