Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ για τις παιδικές χαρές του Δήμου Σαρωνικού.

Κούνια – Μπέλα!

Οι ρυθμοί με τους οποίους υλοποιείται η από 16-6-2017 Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της Περιφέρειας Αττικής του έργου με τίτλο: «Αναβάθμιση και άρση επικινδυνότητας παιδικών Χαρών του Δήμου Σαρωνικού» ξεπερνούν κάθε όριο ανοχής και υπομονής!
Από 24 Παιδικές Χαρές θα «αναβαθμιστούν» τελικά 12, εκ των οποίων έχουν κατασκευαστεί 2…
Το έργο έχει πάρει αλλεπάλληλες παρατάσεις με την τελευταία (την οποία και καταψηφίσαμε σε Δήμο και Περιφέρεια) να το θέλει να τελειώνει στις 16-3-2022!

Τα αποτελέσματα γνωστά:
Όλες οι Παιδικές χαρές του Δήμου είναι κλειστές, καθώς δεν έχουν πιστοποίηση. Κάποιες χρησιμοποιούνται με την προσωπική ευθύνη γονέων και κηδεμόνων, με ότι αυτό συνεπάγεται σε περίπτωση ατυχήματος.

Που καταλήγουμε αν συνεχίσουμε έτσι;
Όποτε και όταν θα έχει τελειώσει η εν λόγω σύμβαση, οι 2 πρώτες παιδικές χαρές μάλλον θα θέλουν πάλι συντήρηση και οι υπόλοιπες που εξαιρέθηκαν της «αναβάθμισης» θα έχουν μετατραπεί σε ερείπια.
Τα σημερινά νήπια και παιδιά του Δήμου μας δεν θα έχουν την τύχη να παίξουν σε μια δημόσια παιδική χαρά. Αν όμως οι γονείς ή οι παππούδες έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το ανάλογο τίμημα θα έχουν την «ελευθερία» να παίξουν σε ένα ιδιωτικό παιδότοπο! Και στο κάτω – κάτω ας κάνουν και λίγο υπομονή. Μπορεί όταν πάνε Γυμνάσιο ή Λύκειο, να είναι έτοιμες αναβαθμισμένες και πιστοποιημένες
«του κουτιού»!

Ας σοβαρευτούμε όμως!
Επειδή στο Δήμο Σαρωνικού τα παιδιά δεν είναι είδος υπό εξαφάνιση κι ούτε μπορούν να περιμένουν.
Επειδή η συντήρηση των παιδικών χαρών δεν αρχίζει και πολύ περισσότερο δεν τελειώνει με ένα χαρτί πιστοποίησης, αλλά απαιτείται να είναι τακτικότατη και σε μόνιμη βάση.
Επειδή το πρόβλημα δεν εντοπίζεται ούτε στην επιλογή του εργολάβου, ούτε στην γραφειοκρατία, ούτε στους κακούς χειρισμούς κάποιων, αλλά είναι αποτέλεσμα πολιτικής επιλογής των εκάστοτε Δημοτικών αρχών να αναθέτουν τέτοια έργα σε εργολάβους κι όχι να οργανώνουν κατάλληλες δημόσιες δομές και υπηρεσίες που να καλύπτουν πάγιες λαϊκές ανάγκες.
Επειδή για την ασφάλεια των παιδιών μας όταν παίζουν μέσα στις παιδικές χαρές την ευθύνη την έχει ο Δήμος.
Επειδή η ατομική ευθύνη περίσσεψε πια σε αυτόν το τόπο και τα πράγματα είναι σοβαρά.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο για τη δημιουργία μόνιμου δημοτικού συνεργείου, με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, στο οποίο θα ανατεθεί το καθήκον του συχνού ελέγχου της κατάστασης των παιδικών χαρών, η συντήρησή τους, καθώς και η άμεση επιδιόρθωση των καθημερινών και αναπόφευκτων μικροβλαβών.
Η λύση αυτή πέραν του ότι είναι σαφώς οικονομικότερη για τους ήδη βαριά φορολογούμενους δημότες, αφού παρακάμπτει τους όποιους εργολάβους, πέραν του ότι παρέχει ταχύτερη και άμεση εξυπηρέτηση, επιπλέον εξασφαλίζει για το Δήμο μια αναγκαία υποδομή, αξιοποιήσιμη και για τυχόν ανάλογες βλάβες σε σχολικές μονάδες, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς κλπ.

Categories