Η Συνεδρίαση της Κ. Σαρωνίδας για τα “πράσινα” απορρίμματα

 

Δήλωση της Άλκηστης Παπαδογεωργή, Τοπικού Σύμβούλου Κοινότητας Σαρωνίδας

Σήμερα 19/6/20..στο κοινοτικό συμβούλιο που έλαβε μέρος στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Σαρωνίδας..με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων μας.. (βιοαποβλήτων,σύμμεικτων,κλαδεμάτων,ανακυκλώσιμων)..θέμα που έχει απασχολήσει τη Δημ.αρχή έντονα τους μήνες που προηγήθηκαν..άκουσα προσεχτικά και επισταμένως όλες τις απόψεις.
Με ικανοποίηση..διέκρινα ότι όλοι θέλουμε
το καλό της περιοχής μας και ο καθένας μας..είχε κάτι χρήσιμο να διαπιστώσει και να προτείνει.
Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ(που ειπωθηκε αλλα δεν ακουστηκε στο τελος λογω ελλιπους μαγνητοσκοπησης απο τον paraktio)..καθώς συνεπέρανα από την όλη συζήτηση και την ερευνά μου..είναι ότι μαζί με τη βοήθεια του εκάστοτε ειδικού ..του σχετικού αρμόδιου τμήματος..και..με περαιτέρω συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και τη συμμετοχή όλων των κοινοτικών προέδρων και μελών Δ.Σ..
ΕΙΝΑΙ για τη Σαρωνιδα..:
1)Η δημιουργία ενός πράσινου σημείου ..χώρου..σε συσχετισμό με την περιοχή μας..χώρου ειδικού για τη διαχείριση των κλαδεμάτων..χώρου κατάλληλου..φυλασσόμενου και περιφραγμένου.Ο ΟΡΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ..ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ..ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΝΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΛΙΚΑ..ΗΔΗ ΠΡΟΔΙΑΛΕΓΜΕΝΑ..!!..
2)Η δημιουργία μικρων ΚΙΝΗΤΩΝ..ΟΧΙ ΣΤΑΘΕΡΩΝ.. πρ.σημείων..(φορτηγων)για τη συλλογή των ανακυκλώσιμων και των ογκοδών ..Οσο και αν κοστιζει..και..ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ..ΔΗΛΑΔΗ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ..!!..
3)Η αύξηση τωρα..των ήδη υπαρχόντων κάδων οικιακων απορριμμάτων..και ανακυκλωσης.
ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ..για όλα αυτά..θεωρώ ότι θα πρέπει να είναι η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ όλων των κατοίκων..η ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ τους..όπως γίνεται σε άλλους Δήμους..μέσω πχ: της ανταπόδωσης..ΑΛΛΑ και αν χρειαστεί να υπαρχει αποτελεσμα..μέσω της ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ..!!!!..
ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΡΟΗ.
ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΟΛΩΝ ΜΑΣ Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ…
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΔΙΣΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ..!!!!..
Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ..
Η ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΟΒΟΡΑ..
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΠΙΑ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ..ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ..ΕΠΕΙΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟ..ΤΟΝ ΕΔΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΞΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ..ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ..
ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ..

Categories