Αποχετευτικό παραλίας Σαρωνικού – “ΟΧΙ” της Λαικής Συνέλευσης Μαρκοπούλου – ψηφισμα+video

Αποφασισμένες να μην κάνουν πίσω στο θέμα της «επιβάρυνσης» όπως τη χαρακτήρισαν του αγωγού της Χαμολιάς με τα λύματα του παράλιου μετώπου του Δήμου Σαρωνικού εμφανίστηκαν στη λαϊκή συνέλευση, το απόγευμα της Κυριακής στο θέατρο Σάρας, το σύνολο σχεδόν των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Μαρκοπούλου.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και οι παρόντες πολίτες χωρίς όμως η μαζικότητά τους να ικανοποιήσει τους διοργανωτές της εκδήλωσης, κάτι μάλιστα που επισημάνθηκε και από επικεφαλής παρατάξεων όπως οι Γιώργος Αδάμος και Γιάννης Πολίτης.

Οι πολίτες που παρέστησαν δεν ξεπέρασαν τους 350 ενώ προς το τέλος της διαδικασίας ήταν περίπου 150.

Παράλληλα ηχηρή ήταν η απουσία βουλευτών και περιφερειακών συμβούλων της Ανατ. Αττικής. Ούτε ένας βουλευτής οιουδήποτε κόμματος όχι μόνον δεν παρέστη αλλά δεν απέστειλε και μήνυμα.

Από τους περιφερειακούς συμβούλους το παρόν έδωσαν αυτοί της Λαϊκής Συσπείρωσης (KKE),Κώστας Παναγιώτου και της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής για την Αττική (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), Κώστας Τουλγαρίδης ενώ επιστολές απέστειλαν στηρίζοντας την κινητοποίηση και τους λόγους της και οι περιφ. σύμβουλοι Σωτήρης Μεθενίτης (τ. δήμαρχος Μαρκοπούλου) και Βαγγέλης Αλμπάνης από την παράταξη Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής του Γιάννη Σγουρού.

Αξίζει επιπροσθέτως να σημειωθεί ότι με τη βοήθεια των στελεχών Πολιτικής Προστασίας του δήμου τηρήθηκαν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω του κορωνοϊού αφού μάλιστα είχαν τοποθετηθεί ενδεικτικές ταινίες ώστε να υπάρξει απόσταση μεταξύ των όσων παρακολούθησαν τη συνέλευση.

Η ψύχραιμη φωνή του δημάρχου

«Στόχος της λαϊκής συνέλευσης είναι ο τρόπος αντίδρασής μας στον σχεδιασμό της ΕΥΔΑΠ και γι’ αυτό σας καλέσαμε όλους ώστε να ακούσουμε όλες τις πλευρές και τα επιχειρήματά τους» ανέφερε ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο δήμαρχος Μαρκοπούλου, Κώστας Αλλαγιάννης.

Οι Δήμοι Κρωπίας και Σαρωνικού βολεύονται με τον σχεδιασμό της ΕΥΔΑΠ η οποία προτάσσει ότι θα προσφέρεται καθαρό νερό για αρδεύσεις¨, πρόσθεσε χαρακτηρίζοντας το όλο θέμα πολιτικό και όχι τεχνικό.

Ο δήμαρχος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι δεν πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση με την ΕΥΔΑΠ όπως η ίδια η εταιρεία είχε ζητήσει από τις 27 Μαΐου και χαρακτήρισε την άρνηση των επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων να μην παραστεί κανείς στη συνάντηση «λάθος».

Στάθηκε στις σαφείς προθέσεις τόσο του υπουργού Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη όσο και του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη «τα παράλια του Σαρωνικού και του Κορωπίου να αποχετευτούν στο ΚΕΛ Παιανίας – Κορωπίου» συμπληρώνοντας ότι «όλοι είναι απέναντί μας και μας φέρνουν προ τετελεσμένων γεγονότων».

Ο κ. Αλλαγιάννης σημείωσε ότι «απαιτείται σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ορμή και πάθος για να ανατρέψουμε τον σχεδιασμό της ΕΥΔΑΠ» επαναφέροντας την πρόταση για δημιουργία ΚΕΛ στην περιοχή της Γερακίνας όπου θα αποχετεύεται το παράλιο μέτωπο του Δήμου Σαρωνικού ή μία εναλλακτική για αξιοποίηση τόσο του ΚΕΛ Λαυρίου (για Σαρωνίδα, Ανάβυσσο και Π. Φώκαια) όσο και της Ψυτάλλειας (για Λαγονήσι και Αγ. Μαρίνα Κορωπίου). «Οι φίλοι του Σαρωνικού να αφήσουν τα νομικά τερτίπια» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο του γειτονικού δήμου είπε: «Κύριε Φιλίππου να δεχθείτε λύσεις μέσα στον δήμο σας».

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ (notioanatolika.gr)

Categories