Δ.Τ Λαϊκής Συσπείρωσης για την διεξαγωγή του Δημοτικού Συμβουλίου Κορωπίου με την διαδικασία της «δια περιφοράς»

Την Τρίτη 23 Ιουνίου θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Κορωπίου με την διαδικασία της «δια περιφοράς». Ενώ εδώ και τρεις συνεδριάσεις πλέον το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίαζε στα πλαίσια της «κανονικότητας» της πανδημίας δια ζώσης στο αμφιθέατρο του Δήμου αυτή την φορά δεν θα γίνει έτσι. Με το πρόσχημα των μέτρων της πανδημίας η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και ο κ. Δήμαρχος αποφάσισαν την «δια περιφοράς» συνεδρίαση.

Φαίνεται ότι ο κ. Δήμαρχος «εισάγει» τις πρακτικές που χρησιμοποιεί η παράταξη της ΝΔ στον ΕΣΔΝΑ ( ο Δήμαρχος Κορωπίου συμμετέχει ως αναπληρωματικό μέλος στην Εκτελεστική επιτροπή του ΕΣΔΝΑ) και στο δημοτικό συμβούλιο του Κορωπίου.

Με τη διαδικασία της “δια περιφοράς”, όπως είναι φυσικό προκύπτουν ζητήματα, όπως:

  • Δεν υπάρχει η δυνατότητα η κάθε παράταξη και ο κάθε δημοτικός σύμβουλος να γνωρίζει τις τοποθετήσεις των υπολοίπων, ακόμη και στην ανάρτηση των αποφάσεων και των πρακτικών στη “Διαύγεια”, γίνεται γνωστό μόνο το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
  • Δεν μπορούν να τεθούν θέματα εκτός ημερησίας διάταξης από τις παρατάξεις και να συζητηθούν επί της ουσίας.
  • Δεν υπάρχει η δυνατότητα συζήτησης και ανταλλαγής επιχειρημάτων για σοβαρά θέματα, που η δημοτική αρχή εντάσσει στην ημερήσια διάταξη επικαλούμενη τις προθεσμίες που υπάρχουν.

 

Ως “Λαϊκή Συσπείρωση” σεβόμαστε τις επιστημονικές οδηγίες των λοιμωξιολόγων για τη προστασία του λαού μας. Αυτό όμως δεν μπορεί να λειτουργεί ως πρόσχημα για συνεδριάσεις-παρωδία και να καλούνται οι δημοτικοί σύμβουλοι να πάρουν θέση για σοβαρά θέματα για το δήμο μας.

Η θέση μας είναι ότι η διαδικασία “δια περιφοράς” πρέπει να χρησιμοποιείται για εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις που θα αφορούν την πανδημία. Για τις τακτικές συνεδριάσεις η ΠΝΠ προβλέπει και άλλες μορφές, όπως τηλεδιάσκεψη ή δια ζώσης συνεδριάσεις κεκλεισμένων των θυρών.

Οι εκλεγμένοι με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” Δημοτικοί σύμβουλοι, ως ελάχιστη στάση διαμαρτυρίας για να μην νομιμοποιήσουν με την ψήφο τους δεν θα πάρουν μέρος σ’ αυτήν την παρωδία συνεδρίασης και θα απέχουν.

Κορωπί 22/6/2020

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Βραχας Αντρέας

Ρεμπάπης Βαγγέλης

 

Categories