Νέα δεδομένα στην αγροτική ανάπτυξη του κάμπου Μεσογείων – Ναι ΕΥΔΑΠ για τα λύματα Πόρτο Ράφτη στο ΚΕΛ Παιανίας – Κορωπίου

Μια σημαντική σύσκεψη η οποία ανοίγει τον δρόμο στην επαναχρησιμοποίηση του νερού των ΚΕΛ για την άρδευση του κάμπου των Μεσογείων, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, υπό την προεδρία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών.

Τη σύσκεψη προκάλεσε η επιστολή (Διαβάστε σχετικά εδώ) που είχαν αποστείλει οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσογείων (ΣΑΣΜΕ) που αποτελεί σύμπραξη των αγροτικών, οινοποιητικών και αμπελουργικών συνεταιρισμών Κορωπίου, Μαρκοπούλου, Παιανίας και Σπάτων, τόσο προς τον κ. Βορίδη όσο και προς τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη.

Σε αυτή οι εκπρόσωποι των Μεσογειτών αγροτών ζητούσαν την παρέμβαση της πολιτείας για τη «σύνταξη ενός ολοκληρωμένου Σχεδίου Ανασυγκρότησης Αγροπεριβαλλοντικών Υποδομών που θα συμβάλει:

(α) στη συλλογή, διαχείριση και αξιοποίηση του βρόχινου νερού

(β) στην επαναχρησιμοποίηση και την ορθή χρήση του ανακτημένου νερού από τα Κέντρα Επεξεργασίας Λυμάτων της περιοχής

(γ) θα οριοθετεί το πλαίσιο ορθολογικής διαχείρισης των λυμάτων από τη λειτουργία του αεροδρομίου».

Στη σύσκεψη παρέστησαν εκπρόσωποι των αγροτών από το Κορωπί (ο Σταμάτης Γεωργάκης), την Παιανία (ο Παναγιώτης Σταμάτης) και τα Σπάτα (ο Σπύρος Φράγκος), οι δήμαρχοι………

διαβάστε περισσότερα εδω

Categories