Πανελλαδική στάση εργασίας της ΠΟΕ – ΟΤΑ

Σε «βροντερό “παρών”» στη σημερινή πανελλαδική στάση εργασίας (07.00-12.00) και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που προγραμματίζεται στις 09.00 σήμερα έξω από το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών στην οδό Σταδίου, καλεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ, μετά την άκαρπη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκο.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, ο υπουργός «δεν έκανε βήμα πίσω» στο αίτημα για κατάργηση του θεσμικού πλαισίου που επιτρέπει τις ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών μέσω ισχνών πλειοψηφιών δημοτικών συμβουλίων είτε μέσω οικονομικών επιτροπών και παράλληλα «δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα που θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως ψήγμα διασφάλισης του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τουναντίον, έδειξε ότι πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών και της κυβέρνησης είναι η απαξίωση των υπηρεσιών των δήμων, ανοίγοντας τον δρόμο στα ιδιωτικά-επιχειρηματικά συμφέροντα», αναφέρει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στο θέμα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ζήτησαν νομοθετική διάταξη που θα διατηρεί ως έχει το καθεστώς ασφάλισης και τη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, με επέκτασή του και σε άλλους κλάδους που το δικαιούνται.

Ωστόσο, ο υπουργός «επέμεινε σε μια παρελκυστική τακτική» και υποσχέθηκε πεντάμηνη παράταση, σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ.

«Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν αποδείξει πως στα δύσκολα, όπως πρόσφατα συνέβη με την πανδημία του κορονοϊού, βρίσκονται στο πλευρό των δημοτών και θα συνεχίσουν να προσφέρουν αγόγγυστα τις υπηρεσίες τους στους πολίτες. Εχουν αποδείξει, ωστόσο, πως δεν εμπαίζονται και δεν φιμώνονται. Αν αυτό πιστεύουν στο υπουργείο Εσωτερικών και την κυβέρνηση πλανώνται πλάνην οικτράν…», προειδοποιεί με την ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στ.Ζ.

efsyn.gr

Categories