Δ.Τ Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε.Α.Α.-Παράνομο γεωργικό φάρμακο με πλαστή Ελληνική ετικέτα

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής σας ενημερώνει ότι στη Διεύθυνση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καταγγέλθηκε η διάθεση στην Ελληνική αγορά μη εγκεκριμένου γεωργικού φαρμάκου, με πλαστή Ελληνική ετικέτα, το οποίο φέρει τις εξής ενδείξεις:

 

  • Εμπορική ονομασία: «ENVOKE 75WG»
  • «Αριθμός Άδειας Διάθεσης στην Αγορά: 70160»
  • «Ημερομηνία Ισχύος Άδειας: 27/08/2019-25/08/2021»

 

Στην περίπτωση που μη εγκεκριμένο γεωργικό φάρμακο εφαρμοστεί σε καλλιέργεια, ο τρόπος δράσης του είναι άγνωστος, το ίδιο και η επίπτωσή του στους φυτικούς ιστούς, καθώς το περιεχόμενο της συσκευασίας είναι αμφιλεγόμενο.

 

Εφόσον εντοπιστούν συσκευασίες από το προαναφερόμενο ζιζανιοκτόνο «ENVOKE 75WG», είναι απαραίτητο να ενημερωθεί η οικεία Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, ώστε να δεσμευτούν. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Ν. 4036/2012), προβλέπεται ακόμη η επιβολή διοικητικών ή/και ποινικών κυρώσεων σε όποιον εισάγει, παρασκευάζει προς εμπορία, εμπορεύεται, κατέχει, διαθέτει καθ’ οιονδήποτε τρόπο, έστω και δωρεάν, ανταλλάσσει, μεταφέρει, χρησιμοποιεί ή διαφημίζει μη εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων γεωργικά φάρμακα.

 

Παρακάτω εμφανίζεται φωτογραφία του μη εγκεκριμένου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων γεωργικού φαρμάκου:

Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής-Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Categories