«Παίζοντας με το Μέλλον»:Το πρώτο βιβλίο στα ελληνικά για παιδιά με θέμα τον «Αλφαβητισμό για το Μέλλον»

Κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο στα ελληνικά για παιδιά πάνω στη θεματική του «Αλφαβητισμού για το Μέλλον» και των «Επιστημών για το Μέλλον» (Futures Studies). Η Έδρα UNESCO για την Προοπτική Διερεύνηση του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ)/Δίκτυο ΠΡΑΞΗ επιμελήθηκε της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου «Παίζοντας με το Μέλλον», το οποίο εκδόθηκε από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης.

Ο «Αλφαβητισμός για το Μέλλον» αποτελεί, σύμφωνα με την UNESCO, απαραίτητη δεξιότητα του 21ου αιώνα. «Η παραγωγή και διάχυση εκπαιδευτικού περιεχομένου σχετικού με τον Αλφαβητισμό για το Μέλλον και τις Επιστήμες για το Μέλλον στην ελληνική γλώσσα αποτελεί προτεραιότητα των δραστηριοτήτων της Έδρας», δήλωσε με αφορμή την έκδοση του βιβλίου ο επικεφαλής της έδρας UNESCO για την Προοπτική Διερεύνηση δρ. Επαμεινώνδας Χριστοφιλόπουλος.

«Ο τομέας των Επιστημών για το Μέλλον, τόσο σε ερευνητικό και ακαδημαϊκό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο πρακτικής εφαρμογής βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο ανάπτυξης στη χώρα μας. Η έκδοση βιβλίων σχετικού περιεχομένου στα ελληνικά αποτελεί στρατηγική επιλογή κομβικής σημασίας για την ανάπτυξη και προώθηση του τομέα στη χώρα μας, την οποία και στηρίζει ανεπιφύλακτα το ΙΤΕ στο πλαίσιο των δράσεων της έδρας UNESCO για την Προοπτική Διερεύνηση», τόνισε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης.

Πρόκειται για ένα διαδραστικό και διασκεδαστικό βιβλίο, το οποίο περιέχει πλήθος βιωματικών ασκήσεων και παιχνιδιών που μπορούν, υπό την καθοδήγηση των γονέων ή των εκπαιδευτικών, πολύ εύκολα να εφαρμοστούν στο σχολείο ή στο σπίτι. Συνοδεύεται από υποστηρικτικό υλικό και οδηγίες για εκπαιδευτικούς, που διατίθενται δωρεάν στο σύνδεσμο:https://www.futures.gr/ftplaybook/.

Συγγραφείς της αγγλόφωνης έκδοσης του βιβλίου είναι οι Katie King και Julia Rose West, ενώ σύμβουλος της ελληνικής έκδοσης ο δρ. Επαμεινώνδας Χριστοφιλόπουλος, επικεφαλής της Έδρας UNESCO για την Προοπτική Διερεύνηση. Την μετάφραση ανέλαβαν από κοινού οι δρ. Επαμεινώνδας Χριστοφιλόπουλος και Βασιλική Καλοδήμου.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Categories