Δ.Τ «Σαρωνικός-Νέα Πνοή»:Να λειτουργήσει το «Πέτρινο»,στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 24/6/2020 ζητήσαμε να ενημερωθούμε για τη λειτουργία ή όχι του «Πέτρινου» στην παραλία Αναβύσσου φέτος το καλοκαίρι, με δεδομένο ότι το «Κιόσκι» στο Λαγονήσι θα λειτουργήσει. Και οι δύο είναι Δημοτικές επιχειρήσεις.

Η απάντηση που δόθηκε από τον κ. Ζεκάκο, είναι ότι το «Πέτρινο» είναι ζημιογόνο, υπάρχουν μπροστά του ιδιωτικές καντίνες, έχει για θαμώνες μόνο άτομα του ΚΑΠΗ και ότι δεν υπάρχει προσωπικό για τη λειτουργία του, σε αντίθεση με το «Κιόσκι», που όπως είπε, είναι κερδοφόρο.

Θέση μας είναι και την καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι ο Δήμος πρέπει να λειτουργήσει και το «Πέτρινο», ανεξάρτητα από την κερδοφορία του, στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής που ασκεί.

Οι τιμές στις καντίνες είναι μέχρι και απαγορευτικές για πολλούς από τους συμπολίτες μας, ώστε πολλοί κάτοικοι της Παλαιάς Φώκαιας, της Αναβύσσου και της Σαρωνίδας, αποκλείονται από την παροχή αυτής της υπηρεσίας. Δημιουργούμε έτσι ανισότητα μεταξύ των κατοίκων των περιοχών του Δήμου μας. Όσο για το αναγκαίο προσωπικό, θα μπορούσε να καλυφθεί από όσους νεοπροσληφθέντες στην Καθαριότητα, βρίσκονται στα γραφεία του Δήμου.

Ο Δήμος Σαρωνικού έχει την υποχρέωση να ενεργεί με τον ίδιο τρόπο για όλους τους Δημότες και να μην επιτρέπει – προκαλεί την ύπαρξη περιοχών και πολιτών δύο ταχυτήτων.

Γραφείο Τύπου «Σαρωνικός-Νέα Πνοή»

Categories