Ένταση στο ΔΣ της 24/6 και με τη βοήθεια του “χαλασμένου τηλεφώνου” της τηλεδιάσκεψης.video -Πίνακας Αποφάσεων

Δεν απεφεύχθη και πάλι η ένταση στην τηλεδιάσκεψη της 24/6/20  κάτι που πραγματικά απευχόμαστε να γίνεται  κάθε φορά που μεταδίδουμε ζωντανά τις συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων.

Οι  απαντήσεις του Αντιδημάρχου Ευάγγελου Ζεκάκου προς τον Χρ.Τσιγαρίδα αλλά και ειδικότερα στην Ακριβή Καρούμπαλη οι οποίοι είναι νεοι αιρετοί που κοσμούν -μαζί με άλλους απ όλες τις παρατάξεις- με την παρουσία και το λόγο τους το Δημοτικό μας  Συμβούλιο και οι οποίοι ποτέ μέχρι τώρα έχουν μιλήσει απαξιωτικά σε συναδέλφους τους έστω και με την ιδιότητα της αντιπολίτευσης ,σε συνδυασμό με την  δυσκολία συνεννόησης πολλών ατόμων μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω θορύβων και κακών γραμμών, προκάλεσαν ένταση και αντεγκλήσεις.

Κατά την διάρκεια ερωτήσεων -απαντήσεων ο κος Ζεκάκος χαρακτήρισε την τοποθέτηση Τσιγαρίδα (Επαναλειτουργία Πέτρινου με Κοινωνικό Σκοπό κλπ) ως “Λαικιστική” ενώ σε ανάλογη ερώτηση της Ακρ. Καρούμπαλη της απάντησε μεταξύ άλλων πως “ας κρίνουν όσοι μας ακούνε την ερώτησή σας” κάτι που εξέλαβε η Ακρ. Καρούμπαλη ως προσβολή με αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθεί. Στην εξέλιξη της μεταξύ τους .εντονης συζήτησης ο  Ζεκάκος της είπε πως “οι ερωτήσεις σας πρέπει να έχουν ένα όριο” και στο σημείο αυτό κάνει τη δουλειά του το “χαλασμένο τηλέφωνο” με την Ακριβή Καρούμπαλη να νομίζει πως  ο Ζεκάκος είπε ότι ‘έχετε ρόλο”, κάτι που πυροδότησε περαιτέρω τη συζήτηση. Η Ακ Καρούμπαλη ζήτησε και πάλι από Ζεκάκο να ανακαλέσει με τον τελευταίο να δηλώνει πως δεν ανακαλεί χωρίς και εκείνος να θυμάται ότι κατηγορείται για κάτι που δεν είπε.

Στη συζήτηση παρενέβη και ο Γ.Σωφρόνης υπερασπιζόμενος την σύμβουλό του και ζήτησε κι εκείνος από τον Ζεκάκο να ανακαλέσει και να εξηγήσει τι εννοεί με την φράση “έχετε ρόλο” ενώ ο Ζεκάκος πεισματικά και επίμονα δεν ανακαλούσε αυτό που δεν είχε πει!!

Προφανώς ούτε η Πρόεδρος του Συμβουλίου ούτε και κανείς άλλος Δημοτικός Σύμβουλος είχαν ξεκάθαρα ακούσει την επίμαχη φράση για να παρέμβουν!

Ηθικό Δίδαγμα: Ξεκινήστε πάλι τις δια ζώσης συνεδριάσεις!!

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.

ΣΩΦΡΟΝΗΣ. (3ο min) Να επανέλθουν οι δια ζώσης συνεδριάσεις. Απάντηση της Προέδρου

ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ.(7ο min) Ζητάει ενημέρωση για Καντίνες και για τη λειτουργία του ΠΕΤΡΙΝΟΥ – Για τη σχέση του Δήμου με το Eorolearning Αναβύσσου-  Για την καταγραφή των αντίθετων απόψεων στις Αποφάσεις – Απάντηση Προέδρου για τρις αποφάσεις – Απάντηση Ζεκάκου για ΠΕΤΡΙΝΟ και ΚΑΝΤΙΝΕΣ: “Εμείς σαν εκκαθαριστές δεν έχουμε το δικαίωμα να λειτουργήσουμε κάτι που θα αποβεί ζημιογόνο”. Απάντηση για Καντίνες – ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ: Ο Δήμος να κάνει Κοινωνική Πολιτική με το “πετρινο”- ΖΕΚΑΚΟΣ: Δεν πρόκειται να σας ακολουθήσω στον Λαικισμό –

ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ.(19ο min) Να αναρτώνται ολόκληρες οι αποφάσεις στο site του Δήμου. Απάντηση Προέδρου.

ΚΟΛΟΚΩΤΡΩΝΗΣ (20ο min). Για τις συμβάσεις κοπής δένδρων – Για τον δρόμο στο νεκροταφείο Π.Φώκαιας – Για την τυηλεφωνική επικοινωνία με το ΚΥ Καλυβίων – Για τις άδειες της ΑΔΜΚΕΣ στις Καντίνες – Το ΠΕΤΡΙΝΟ να χρησιμοποιηθεί για Αστέγους. Απάντηση Ζεκάκου

ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΗ (29ο min). Ερώτηση στον Ζεκάκο. “Πώς προκύπτει ότι το  ΠΕΤΡΙΝΟ θα είναι ζημιογόνο και το ΚΙΟΣΚΙ κερδοφόρο?” – ” Θα μπορούσαν ΠΕΤΡΙΝΟ και ΚΙΟΣΚΙ να δουλεύουν εκ περιτροπής με το ίδιο προσωπικό?” Παρέμβαση ΤΣΙΓΑΡΙΔΑ: Αν θέλετε να λειτουργήσει το ΠΕΤΡΙΝΟ, χρησιμοποιείστε τα άτομα της καθαριότητας που είναι στα γραφεία”. ΖΕΚΑΚΟΣ για την ερώτηση Καρούμπαλη (εκ περιτροπής λειτουργίας). “Αφήνω στη κρίση όλων όσοι μας ακούνε αν αυτό είναι εφικτό”. Διαμαρτυρία Καρούμπαλη για ειρωνία στην απάντηση – ΖΕΚΑΚΟΣ: “Οι ερωτήσεις σας έχουν κάποιο όριο το οποίο έχετε ξεπεράσει” – ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΗ:  “Έχω ρόλο? Τι εννοείτε ότι ξεπέρασα το όριο”? – 

ΜΠ. ΓΑΛΑΝΗΣ (37ο min). Απάντηση για τη σύμβαση κοπής δέντρων

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ  στον Τσιγαρίδα (38ο min). Για το eurolearnig Αναβύσσου.

ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΗ (42ο min). Επανέρχεται και ζητάει να ανακαλέσει ο Ζεκάκος τα περί “ρόλου” – ΖΕΚΑΚΟΣ: “Επιμένω και δεν ανακαλώ” – Παρέμβαση Σωφρόνη, “Να ανακαλέσει ο κος ΖΕΚΑΚΟς” (ακολουθεί λεκτική αντιπαράθεση Σωφρόνη-Ζεκάκου)

Θέμα ΕΗΔ για αποδοχή χρηματοδότησης ανάπλασης Πλατείας Λαγονησίου (54ο min). Δείτε σχετική ανάρτηση ΕΔΩ

ΘΕΜΑ 1. (1:57) Λήψη απόφασης σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Σαρωνικού και του ΕΔΣΝΑ για τη «Διαχείριση των Βιοαποβλήτων του Δήμου Σαρωνικού» ΑΝΑΒΟΛΗ

Ακολουθούν τα υπόλοιπα θέματα της ΗΔ μέχρι τέλους του video και ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

Categories