Πώς ο «Μεγάλος Περίπατος» έγινε #Μεγάλος_Περίγελος – Η ΠΕΕΓΕΠ καταγγέλλει «φωτογραφικό» διαγωνισμό

«ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τις διαδικασίες του εν λόγω διαγωνισμού και Ζητάμε την ακύρωση του και Επαναπροκήρυξη του με νόμιμο τρόπο και όχι νομιμοφανή τρόπο», αναφέρει στην επιστολή της προς τον Κώστα Μπακογιάννη η ΠΕΕΓΕΠ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΟΥΔΑΣ

Τα έργα και οι παρεμβάσεις στο πλαίσιο του «Μεγάλου Περιπάτου» που οραματίστηκε ο Κώστας Μπακογιάννης αποτελούν πρώτο θέμα συζήτησης τις τελευταίες μέρες σε όλη την Αθήνα και δυστυχώς όχι για καλούς λόγους.

Τις τελευταίες ώρες, μετά και την τοποθέτηση των ζαρντινιερών και των παγκακίων στο Σύνταγμα, οι χρήστες στο Twitter μιλούν πλέον για #Μεγάλο_Περίγελο, βάζοντας στο «στόχαστρό» τους τη συνολική εικόνα – σε σχέση με τις μακέτες που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν την έναρξη των παρεμβάσεων – το κυκλοφοριακό χάος, το κόστος των κατασκευών (κυρίως ζαρντινιέρες και παγκάκια) και το κόστος για την αγορά των φυτών / δέντρων.

Γιατί φανταζόμαστε ότι όλοι είμαστε υπέρ της βιώσιμης κινητικότητας, του χαμηλότερου αριθμού ΙΧ, των χαμηλών ταχυτήτων, του «πρασίνου», της μικρότερης ρύπανσης, του χαμηλότερου θορύβου στο κέντρο της Αθήνας, αλλά σημασία έχει ο τρόπος με τον οποίο προσπαθεί ένας δήμος να φτάσει στον στόχο.

Και μάλλον στην περίπτωση του «Μεγάλου Περιπάτου» του Κώστα Μπακογιάννη κάτι έχει γίνει λάθος…

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ

Οι παρεμβάσεις για την υλοποίηση του «Μεγάλου Περιπάτου» ξεκίνησαν ακριβώς δύο εβδομάδες πριν με τη Πανεπιστημίου να στενεύει κατά το ήμισυ από το ύψος της οδού Βουκουρεστίου έως το ύψος της οδού Αιόλου και τη πεζοδρόμηση της Βασιλίσσης Όλγας. διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Categories