Δ.Τ-«Σαρωνικός-Νέα Πνοή»:Η Ανάβυσσος,πρέπει επιτέλους να αποκτήσει κεντρική πλατεία

Στην συνεδρίαση του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Αναβύσσου της 22/6/2020, μετά από πρόταση της Παράταξής μας, ψηφίστηκε η πεζοδρόμηση της πλατείας Ελευθερίου Βενιζέλου στην Ανάβυσσο.

 

Η πρότασή μας προέκυψε από μια ελεύθερη, ανοιχτή συζήτηση που είχαμε με τους μαγαζάτορες της Αναβύσσου, όπου ακούσαμε την αγωνία τους για το μέλλον της τοπικής οικονομίας και την αγανάκτηση τους για την απαξίωση και εγκατάλειψη του υποτιθέμενου κέντρου αναφοράς, της κεντρικής πλατείας. Όλοι οι παρευρισκόμενοι, τότε, συμφώνησαν με την πρότασή μας για την εφαρμογή του μέτρου της πεζοδρόμησης για συγκεκριμένες ώρες και τη συχνή διοργάνωση εκδηλώσεων, ως βραχυπρόθεσμων λύσεων για το ξαναζωντάνεμα της πλατείας, για να γίνει και πάλι ελκυστική και λειτουργική για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

 

Επίσης, στο Κοινοτικό Συμβούλιο, επισημάναμε την ανάγκη για την άμεση αποκατάσταση, λόγω επικινδυνότητας και κινδύνου ηλεκτροπληξίας, της κολώνας φωτισμού στην συγκεκριμένη πλατεία, καθώς και την άμεση ανάγκη καθαρισμού του περιβάλλοντος χώρου του Ι. Ναού Κοίμησης της Θεοτόκου στην Ανάβυσσο από τα σκουπίδια, και για το κλάδεμα των δένδρων.

 

Περπατούμε ανάμεσα στους πολίτες, τους ακούμε και προτείνουμε τις βέλτιστες λύσεις για το καλό της Πόλης.

Φέρνουμε τους Πολίτες στο προσκήνιο, για να δώσουμε ΝΕΑ ΠΝΟΗ στον Τόπο μας!

Γραφείο Τύπου «Σαρωνικός-Νέα Πνοή»

Categories