Δελτίο τύπου – Στήριξη για τη διάσωση του Πάνειου Όρους από τη Ρένα Δούρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020
«Στήριξη για τη διάσωση του Πάνειου Όρους από τη Ρένα Δούρου»
Ο Δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου υποδέχτηκε στο δημαρχείο την Τομεάρχη Κλιματικής Κρίσης του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Ρένα Δούρου, στο πλαίσιο των ενημερωτικών επαφών για την επιχειρούμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Πάνειο όρος.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε την κ. Δούρου για την πρωτοβουλία του να έρθει σε επαφή και να πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη με Δημάρχους όλης της χώρας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα με ανεμογεννήτριες στα διοικητικά τους όρια, καθώς και για την απόφασή τους να συγκροτήσουν ένα πανελλαδικό Δίκτυο Δημάρχων προκειμένου να συντονίσουν τη δράση τους και να πολλαπλασιάσουν τις δυνάμεις τους.
Ταυτόχρονα ο Πέτρος Φιλίππου ζήτησε από την κ. Δούρου τη στήριξη του κοινού ψηφίσματος με τον Δήμο Λαυρεωτικής, το οποίο θα κατατεθεί αύριο 01/07 στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου θα συζητηθεί το θέμα των ανεμογεννητριών.
Η κ. Δούρου από την πλευρά της εξέφρασε τη στήριξή της στις ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής, τονίζοντας ότι το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και της ενεργειακής πολιτικής της χώρας μας προϋποθέτουν ένα σοβαρό εθνικό σχεδιασμό, δημοκρατική διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες και συνεργασία με τον πρώτο και τον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης. Τέλος δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει το κοινό ψήφισμα των δήμων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής στο περιφερειακό συμβούλιο.

Από το Γραφείο Τύπου

Categories