ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΠΑΜΕ – Για τη μη καταβολή Δώρου Πάσχα και δεδουλευμένων

Αθήνα, 2 Ιούλη 2020

Δελτίο Τύπου

Στην αναγγελία των οικονομικών μέτρων του Μαρτίου και μπροστά στην έναρξη της πανδημίας, το ΠΑΜΕ είχε αναφέρει όσον αφορά τη χορήγηση του δώρου Πάσχα πως «αποτελεί σημαντική οικονομική ανάσα για το σύνολο των εργατικών-λαϊκών οικογενειών, διατυπώνοντας με απόλυτη σαφήνεια το εξής: Να μη διανοηθούν κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία να βάλουν χέρι στο δώρο Πάσχα».

Η παράταση για τη χορήγηση του δώρου Πάσχα ως 30/6 είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι να στερηθούν κομμάτι των δεδουλευμένων τους τον Απρίλη. Σήμερα όλα τα συνδικάτα δέχονται καταγγελίες για την οριστική μη καταβολή του δώρου Πάσχα από τις εργοδοσίες.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργού Εργασίας για το χτύπημα του εισοδήματος των εργαζομένων είναι μεγάλες και δεδομένες. Έδωσαν γη και ύδωρ στην εργοδοσία και σήμερα οι εργαζόμενοι μετρούν απολύσεις, ανεργία, αναστολές συμβάσεων, μειώσεις μισθών, καθυστερήσεις στις πληρωμές των δεδουλευμένων και άρνηση της καταβολής του δώρου Πάσχα αλλά και του επιδόματος αδείας.

Το δώρο Πάσχα όπως και το επίδομα αδείας δεν αποτελούν μία extra παροχή. Αποτελούν τμήμα των δεδουλευμένων. Δε θα παζαρέψουμε το μισθό μας.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση φέρνει νομοσχέδιο που ζητά από τους εργαζόμενους να μην κινητοποιούνται απέναντι στην πολιτική που τους πτωχεύει, που τους εξαθλιώνει, να μην πραγματοποιούν συγκεντρώσεις σε κυβερνητικά κτίρια και υπουργεία.

Θέλουν τους εργαζόμενους και εξαθλιωμένους και στο γύψο!

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους θα κουρελιάσουν κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να επιβληθεί άκρα του τάφου σιωπή στις διεκδικήσεις και στις ανάγκες των εργαζομένων.

Εδώ και τώρα να παρθούν όλα τα μέτρα για να πληρωθούν μέχρι τελευταίο λεπτό τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, το δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας.

Το Γραφείο Τύπου

© ΑΠΕ-ΜΠΕ

Categories