Γερμανικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα απέσυρε την 36ωρη καραντίνα για να μην ξενερώσουν οι Γερμανοί τουρίστες

Η Αθήνα υποχώρησε τελικά στην πίεση που της ασκήθηκε από τον Γερμανικό τουριστικό όμιλο με τον οποίο συνεργάζεται

Δύσκολο πράγμα αποδεικνύεται ο συνδυασμός της βαριάς βιομηχανίας της Ελλάδας (ο τουρισμός είναι αυτό) και των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, αν κρίνουμε με βάση ένα δημοσίευμα του γερμανικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων, της Deutche Welle. Το δημοσίευμα επικαλείται με τη σειρά του αποκλειστικές πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Bild, οι οποίες αναφέρονται στην διαπραγμάτευση του Γερμανικού τουριστικού κολοσσού TUI με την Ελληνική κυβέρνηση.

Το επίμαχο σημείο είναι το εξής:

«Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της BILD η κυρίαρχος της τουριστικής αγοράς TUI απείλησε με άμεση ακύρωση όλων των ταξιδιών της. Ο λόγος: η διαμάχη για μια ακραία οδηγία καραντίνας της ελληνικής κυβέρνησης (σσ. βάσει του σχεδίου). Τυχαία επιλεγμένοι επισκέπτες θα υποβάλλονταν στο αεροδρόμιο σε τεστ κορωνοϊού και στη συνέχεια θα έπρεπε να μπουν για 36 ώρες σε καραντίνα […] μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα.

Πώς όμως να περάσουν οι τουρίστες 36 ώρες σε καραντίνα; Τα ξενοδοχεία θα έπρεπε να δημιουργήσουν ξεχωριστούς χώρους προκειμένου οι πελάτες να μην έχουν επαφή με άλλους. Θα έπρεπε να φροντίσουν οι ίδιοι (σσ. οι πελάτες) για τη διατροφή τους και δεν θα επιτρεπόταν να εγκαταλείψουν το ξενοδοχείο. Μάνατζερ της TUI διαπραγματευόταν τη Δευτέρα με τον υπουργό Τουρισμό της Αθήνας Χάρη Θεοχάρη.Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

luben.tv

Categories