Νέα εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας επιτρέπει σε πολιτικούς να εγκαινιάζουν έργα που δεν έχουν ολοκληρωθεί

Ένα νέο επαναστατικό πρόγραμμα που επιτρέπει σε πολιτικούς να εγκαινιάζουν έργα σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας παρουσιάστηκε σήμερα από ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου ΜΙΤ στις ΗΠΑ.
Πρόκειται για το πρόγραμμα «Cordela» το οποίο, σύμφωνα με την ομάδα του πανεπιστημίου που το ανέπτυξε, προέρχεται από την ελληνική λέξη ‘κορδέλα’ που κόβουν οι πολιτικοί όταν εγκαινιάζουν ένα νέο έργο.
«Δώσαμε στο πρόγραμμα το όνομα αυτό γιατί εμπνευστήκαμε από τους Έλληνες πολιτικούς που συχνά κόβουν κορδέλες ακόμα και σε έργα που δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα» τονίζει ο υπεύθυνος της ερευνητικής ομάδας, Βιαρ Γκλάσεζ.

Μέσω μιας μάσκας εικονικής πραγματικότητας, το πρόγραμμα επιτρέπει σε πρωθυπουργούς, υπουργούς και άλλους αξιωματούχους να μεταφέρονται σε ένα εικονικό περιβάλλον όπου, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό γάντι, μπορούν να κόψουν την κορδέλα μπροστά στο ολοκληρωμένο έργο της επιλογής τους.

«Η εφαρμογή μπορεί να παραμετροποιηθεί με πολλούς τρόπους, π.χ. να απεικονίζει τα εγκαίνια μιας έτοιμης γραμμής μετρό, ενός αυτοκινητόδρομου ή ενός πάρκου. Ο χρήστης μπορεί επίσης να αυξήσει τον αριθμό των ανθρώπων που χειροκροτούν καθώς και την ένταση του χειροκροτήματος» επισημαίνει ο κ. Γκλάσεζ.

Ωστόσο οι ερευνητές παραδέχονται πως παρότι η εφαρμογή είναι απόλυτα αληθοφανής, με αποτέλεσμα αυτός που φοράει τη μάσκα πιστεύει ότι πράγματι εγκαινιάζει κάποιο έργο, για να το πιστέψουν και άλλοι πρέπει να φορέσουν και αυτοί μάσκες εικονικής πραγματικότητας. «Ή έστω να ανήκουν στο ίδιο κόμμα» καταλήγουν.

tovatraxi.com

Categories