ΜέΡΑ25: Δήθεν το πακέτο των 3,5 δισ. και δήθεν η στήριξη των εργαζομένων

Εκτός τόπου και χρόνου βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με το ΜέΡΑ25 που χαρακτηρίζει «πενιχρότατο πακέτο μέτρων δήθεν στήριξης, δήθεν 3,5 δισ. ευρώ και κυρίως δήθεν στήριξης των εργαζομένων» τη δέσμη (ημι)μέτρων, την οποία ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός με στόχο τον περιορισμό της ύφεσης.

Το κόμμα της ελάσσονος αντιπολίτευσης τονίζει πως ο κ. Μητσοτάκης «εμμένοντας για άλλη μια φορά στις άστοχες προβλέψεις του οικονομικού του επιτελείου και του εθνικά επικίνδυνου κεντρικού τραπεζίτη», αναφέρθηκε σε μια ύφεση της τάξης του 8% για φέτος, όταν όλες οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και των οικονομικών οίκων μιλούν, δυστυχώς, για έναν πολύ μεγαλύτερο όλεθρο.

Προφανώς, προσθέτει το ΜέΡΑ25, ο πρωθυπουργός «έχει αποφασίσει μια επικοινωνιακή υποεκτίμηση του μεγέθους της κρίσης, για να κρύψει κάτω απ’ το χαλί τόσο τη δημοσιονομική κατάρρευση και τον εκτροχιασμό του προϋπολογισμού, όσο και την εγκληματική του συγκατάθεση στο Eurogroup της 11ης Ιουνίου για πρωτογενή πλεονάσματα από του χρόνου!».

Όπως σημειώνει το κόμμα, το ολοκληρωμένο σχέδιο που είχε προτείνει για την προστασία των πολιτών από τις επιπτώσεις της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης και την ανάκτηση της δημοκρατικής κυριαρχίας της χώρας μας επί των θεσμικών εργαλείων του ελληνικού δημοσίου, περιλαμβάνει δημοσιονομικές παρεμβάσεις που αντιστοιχούν στο μέγεθος της κρίσης τα εξής:

Πλήρη κατάργηση της προπληρωμής φόρου για όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όχι απλώς για όσους έχουν πληγεί, τουλάχιστον 50% λόγω του κορονοϊού
Κουρέματα φόρων, εισφορών και δόσεων, όχι αναβολές και αναστολές
Μείωση του ΦΠΑ και των φορολογικών συντελεστών
Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τους φτωχούς και αύξηση του για τους έχοντες
Μείωση του ΦΠΑ στα νησιά και την παραμεθόριο.
Άμεση κατάργηση του Υπερταμείου εκποίησης της δημόσιας περιουσίας του ΣΥΡΙΖΑ, του ΤΑΙΠΕΔ και του ΤΧΣ της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ και το διακομματικό μνημονιακό όνειδος του «Ηρακλή» για τα κόκκινα δάνεια.
Τέλος, το ΜέΡΑ25 επικρίνει τον πρωθυπουργό ότι «όσα πυροτεχνήματα και να πετάξει ο κ. Μητσοτάκης, όσες μπουλντόζες και ηλιοβασιλέματα κι αν επιστρατεύσει, δεν θα καταφέρει να κρύψει ένα μέλλον με πλειστηριασμούς, εξώσεις, ανεργία, περαιτέρω φτωχοποίηση για τους πολλούς και παράλληλα αυταρχισμό και καταστολή μιας κυβέρνησης που έχει ήδη συμφωνήσει στη βαρβαρότητα ενός 5ου μνημονίου και εξοπλίζεται κυριολεκτικά και μεταφορικά για την επιβολή του».

efsyn.gr

Categories