Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στο Πέραμα – Συνελήφθη 20χρονος για εμπρησμό από αμέλεια

Η φωτιά που εκδηλώθηκε στο όρος Αιγάλεω στα Ικαριώτικα λίγο πριν τις 22.30 έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και προκάλεσε έντονη ανησυχία καθώς μαινόταν πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή

Η έγκαιρη ειδοποίηση της Πυροσβεστικής από κατοίκους και η έγκαιρη επέμβαση της υπηρεσίας με ισχυρή δύναμη, απέτρεψαν τα χειρότερα στο Πέραμα.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε στο όρος Αιγάλεω στα Ικαριώτικα λίγο πριν τις 22.30 έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και προκάλεσε έντονη ανησυχία για δύο λόγους. Αφενός γιατί ήταν σε κοντινή απόσταση από κατοικημένη περιοχή, αφετέρου λόγω των ανέμων.

 

Τα αντανακλαστικά της Πυροσβεστικής ήταν πολύ γρήγορα. Στο σημείο μετέβησαν αρχικά 20 πυροσβέστες με έξι οχήματα και σύντομα η δύναμη ενισχύθηκε. Στις 23.30 επιχειρούσαν 45 πυροσβέστες με 14 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρο τμήμα και η ενημέρωση ήταν ότι δεν υπάρχει – τουλάχιστον για την ώρα – κίνδυνος για τα σπίτια.

Κάπως έτσι κύλησε όλο το βράδυ και πλέον η φωτιά βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο. Ουσιαστικά, στα Ικαριώτικα υπάρχουν μικροεστίες τις οποίες σβήνουν οι 14 άνδρες με τα 7 οχήματα που παραμένουν εκεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ξημερώματα συνελήφθη ένας 20χρονος στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ως υπαίτιος για εμπρησμό από αμέλεια. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, στην περιοχή γινόταν γλέντι για έναν γάμο και η φωτιά ξέσπασε αμέσως μετά τη ρίψη μιας φωτοβολίδας.

altsantiri.gr

Categories