Δυναμικό “ΟΧΙ” από το Πόρτο Ράφτη στον σχεδιασμό για τα λύματα Σαρωνικού.

Δυναμικό “ΟΧΙ” του Δ. Μαρκοπούλου στον σχεδιασμό της ΕΥΔΑΠ για την απορροή του νερού των επεξεργασμένων λυμάτων του παραλιακού μετώπου του Δήμου Σαρωνικού από το ΚΕΛ Κορωπίου-Παιανίας ,στον αγωγό της Χαμολιάς, χθες 12/7.

Μετά την διαμαρτυρία της περασμένης Παρασκευής  που είχε διοργανώσει ο Δήμος Μαρκοπούλου, κλείνοντας  την πρώτη είσοδο προς την πόλη και κατ’ επέκταση προς το Πόρτο Ράφτη, ακολούθησε η χθεσινή εντυπωσιακή κινητοποίηση στο Πόρτο Ράφτη όπου οι κάτοικοι κατέστησαν σαφή την αντίθεσή τους στο σχεδιασμό της ΕΥΔΑΠ για την  απορροή του νερού των επεξεργασμένων  λυμάτων του παραλιακού μετώπου του Δήμου Σαρωνικού στον αγωγό της Χαμολιάς. Για λίγο διεκόπη και η κυκλοφορία στη Λ.Αυλακίου ενώ ταυτόχρονα μοιράστηκε έντυπο υλικό μα τα αιτήματα του Δ.Μαρκοπούλου, με κεντρικό μήνυμα ότι ότι ο Δήμος Μαρκοπούλου δεν θα γίνει αποθήκη λυμάτων της Ανατολικής Αττικής.

Πάντως είναι σίγουρο πως ο δρόμος γίνεται δύσκολος για το αποχετευτικό ζήτημα των παραλιακών περιοχών του Δ.Σαρωνικού και της Αγ.Μαρίνας Κορωπίου αν δεν βρεθεί κοινώς αποδεκτή λύση απ όλους τους εμπλεκόμενους, σε ότι αφορά τον αποδέκτη του επεξεργασμένου νερού.

Ενδεικτικό της αντίδρασης είναι και η δημιουργία ειδικής σελίδας στο Facebook με τίτλο Όχι άλλα Εγκ-Λύματα στον Δήμο Μαρκοπούλου

video: Artemida Spata News

 

Categories