Παραμένουν άλυτα τα προβλήματα των ιδιοκτητών Σχολικών Κυλικείων και στο Δήμο μας

Χθές, στην αρχή της Συνεδρίασης του Κοινοτικού Συμβουλίου Καλυβίων, οι Πρόεδροι της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Σαρωνικού, Μαρία Γκίνη και Δ. Παπαχρήστου αντίστοιχα, ενημέρωσαν το Σώμα για τα τρέχοντα ζητήματα των Σχολείων αρμοδιότητάς τους εν όψει της λειτουργίας τους κατά τη νέα σχολική Χρονιά που έρχεται.

Στις ενημερώσεις δεν αναφέρθηκαν καθόλου στα προβλήματα των ιδιοκτητών -εκμεταλλευτών των Κυλικείων καθώς όταν τα σχολεία άνοιξαν, αυτά παρέμειναν κλειστά και είναι άγνωστο μέχρι στιγμής ποια θα είναι η τύχη τους στο άμεσο μέλλον. Επίσης δεν είδαμε κάτι μέχρι τώρα,ούτε στα μέτρα ελάφρυνσης που έχει εξαγγείλει ο Δήμος για τους Επαγγελματίες

Το Σωματείο Σχολικών Κυλικείων Αττικής, από τον Μάιο είχε επιδώσει επιστολές με τα αιτήματα των Κυλικειαρχών σε όλους τους Δήμους, όπως και στον δικό μας, όπως μας διαβεβαιώνει η Αγγελική Ταντούλου που έχει μισθώσει το Κυλικείο του 4ου Δημοτικού Σχολείου “Ν.Γκάτσος”.

Να παραθέσουμε επίσης παράδειγμα του Δήμου Πατρέων που έλαβε ειδικά μέτρα στήριξης των “κυλικειρχών” που στην πλειονότητά τους ανήκουν σε τάξεις ευπαθών ομάδων πχ πολυτέκνων.

Ελπίζουμε πως ο Δήμος Σαρωνικού εγκαίρως θα μεριμνήσει για την ελάφρυνση αυτών των επαγγελματιών όπως έκανε και με άλλες επαγγελματικές τάξεις.

Τα αιτήματα του Σωματείου Σχολικών Κυλικείων Αττικής

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΤΡΕΩΝ. (15/6/20)

Σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, συναντήθηκε με την Συντονιστική Επιτροπή Κυλικειαρχών των Σχολείων αποτελούμενη από τους Δημήτρη Πάλμο, Χρήστο Θωμά και Παντελής Μηχανός.
Στην συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που προκάλεσε στον κλάδο των μισθωτών σχολικών κυλικείων η πανδημία του covid -19 και υποβλήθηκε στον Δήμαρχο υπόμνημα αιτημάτων οικονομικής ελάφρυνσης των επαγγελματιών.
Ο Δήμαρχος συμφώνησε με τα αιτήματα των κυλικειαρχών και συγκεκριμένα:
-Την απαλλαγή του ενοικίου του 2ου τριμήνου.
Την μείωση κατά 50% των ενοικίων για τα επόμενα δύο χρόνια.
Την παράταση των συμβάσεων μισθώσεων που λήγουν το 2019, για δύο ακόμη χρόνια σε όσους το επιθυμούν.
-Όπως και με το αίτημα της επιστροφής των εγγυήσεων σε όσους κυλικειάρχες λήγουν πρόωρα την σύμβασή τους λόγω οικονομικού αδιεξόδου, αλλά επιφυλάχθηκε για να διερευνηθεί πρώτα αν απαιτείται νομοθετική ρύθμιση για την ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος.
Ο Δήμαρχος εξέφρασε την συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής στο αίτημα του κλάδου να συμπεριληφθούν τα ελεύθερα επαγγέλματα που θα τους καταβληθεί το ειδικό επίδομα των 533 ευρώ για όλους τους μήνες μέχρι και την επαναλειτουργία του κυλικείου.
Στην συνάντηση επισημάνθηκε και από τις δύο πλευρές ότι προϋπόθεση ισχύος των ανωτέρω ελαφρύνσεων είναι η εξόφληση παλαιών οφειλών των κυλικειαρχών σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα που θα οριστεί από κοινού.

Categories