Δεκάδες τραυματίες σε σύγκρουση τρένων στην Τσεχία

Μια επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με εμπορευματικό τρένο που ήταν ακινητοποιημένο, κοντά στην τσέχικη πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έως και 60 άνθρωποι, οι τέσσερις από τους οποίους τέσσερις σοβαρά.

«Παραλάβαμε τέσσερις ανθρώπους με σοβαρά τραύματα και τους διακομίσαμε σε νοσοκομεία της Πράγας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος του τοπικού κέντρου άμεσης βοήθειας, η Πέτρα Εφενμπεργκέροβα. Δύο ελικόπτερα-ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο.

«Προσφέραμε επίσης φροντίδες σε 29 πιο ελαφριά τραυματισμένους. Διακομίζονται σε νοσοκομεία», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως τραυματιοφορείς βρίσκονταν ακόμη επιτόπου και ότι υπήρχε ενδεχόμενο να υπάρχουν άλλοι τραυματίες που θα χρειαστούν μεταφορά.

Δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος προς το παρόν, αλλά η Εφενμπεργκέροβα δεν απέκλεισε να «βρεθεί κάποιος» στα συντρίμμια μετά τη σύγκρουση.

Το συμβάν έγινε λίγο μετά τις 22:30 (ώρα Ελλάδας) κοντά στην πόλη Τσέσκι Μπροντ, που απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα ανατολικά της Πράγας. Οι αρχές ερευνούν την αιτία του ατυχήματος.

Ap photo
efsyn.gr

Categories