Κεραμέως: Απομακρύνεται άμεσα ο καθηγητής του ΕΚΠΑ για τα ρατσιστικά σχόλια σε βάρος του Αντετοκούνμπο

Η υπουργός παιδείας είχε διατάξει έρευνα για το περιστατικό που έχει προκαλέσει σάλο

Άμεση έρευνα είχε διατάξει η Νίκη Κεραμέως, σχετικά με καταγγελίες περί ρατσιστικού χαρακτηρισμού κατά του Γιάννη Αντετοκούνμπο από τον καθηγητή του ΕΚΠΑ και υπεύθυνο για την εκπαίδευση προσφύγων Κωνσταντίνο Καλέμη και τελικά ο τελευταίος απομακρύνεται από τη θέση του, με βάση τα όσα είπε υπουργός Παιδείας.

«Απομακρύνεται άμεσα ο κ. Κ. Καλέμης από τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, όπου είχε αποσπαστεί ήδη από το 2017. Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες ρατσιστικές και άκρως προσβλητικές συμπεριφορές», έγραψε στο Twitter η Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι μόλις πριν από λίγο ενημερώθηκε και η ίδια για το θέμα και έχει διατάξει να γίνει άμεσα έρευνα. Όπως τόνισε, περιμένει τα αποτελέσματα της έρευνας και μόλις το υπουργείο Παιδείας έχει πλήρη ενημέρωση θα ληφθούν άμεσα αποφάσεις.

 

Ο καθηγητής φέρεται να απάντησε σε συνέντευξη του Γιάννη χαρακτηρίζοντας τον Αντετοκούνμπο «μαϊμού», ενώ σε άλλο σημείο φέρεται να αποκαλεί τον Έλληνα μπασκετμπολίστα «αράπη», χρησιμοποιώντας και άλλες χυδαίες εκφράσεις. Ο λογαριασμός πάντως από τον οποίο έγιναν τα εν λόγω προσβλητικά σχόλια έχει «κατέβει» από το Twitter.

 

Το θέμα έθεσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ζητώντας την άμεση απομάκρυνση του κ. Καμέλη και την ομόφωνη καταδίκη των κομμάτων για τους απαράδεκτους ρατσιστικούς του χαρακτηρισμούς εναντίον του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

altsantiri.gr

Categories