Καλύτερη εικόνα από τα μέτωπα σε Κορινθία και Ηλεία

Συνεχίζει για πέμπτη ημέρα το καταστροφικό της έργο η φωτιά στις Κεχριές, με την εικόνα να είναι καλύτερη. Υπό έλεγχο τα μέτωπα στην Ηλεία.
Χωρίς ενεργό μέτωπο, αλλά με πύρινες εστίες, διάσπαρτες, η πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας, η οποία έχει κάψει μέσα σε πέντε ημέρες περισσότερα από 30.000 στρέμματα δάσους και έχει προξενήσει πολλές καταστροφές.

Στα σημεία επιχειρούν 200 πυροσβέστες με 61 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα, το μηχανοκίνητο πυροσβεστικών επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της περιφέρειας Πελοποννήσου και των ΟΤΑ.

Υπό έλεγχο φαίνεται πως είναι τα μέτωπα σε Γραμματικό και Λάλα, με την εικόνα στις περιοχές αυτές να είναι βελτιωμένη ήδη από χθες το απόγευμα.

Υπό έλεγχο έχει τεθεί ήδη η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε γεωργική έκταση στην περιοχή Παγανή της νήσου Λέσβου. Για την κατάσβεσή της είχαν κινητοποιηθεί 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα. Το ίδιο ισχύει και για την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική έκταση στην περιοχή Προσήλι στο Πόρτο Γερμενό του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας.

Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε Αττική, Πελοπόννησο, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία και νησιά Ιονίου.

efsyn.gr

Categories