Στο κενό οι παρακλήσεις Χαρδαλιά στον Τσιόδρα να επιστρέψει στις ενημερώσεις, τον επισκέφθηκε στο απομακρυσμένο νησί όπου έχει αποσυρθεί

(To άρθρο είναι σατιρικό)

Μάταια προσπάθησε να πείσει τον παλιό του σύντροφο να επιστρέψει στις τηλεοπτικές ενημερώσεις για τον κορωνοϊό ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ταξίδεψε μέχρι το απομακρυσμένο νησί στο οποίο έχει αποσυρθεί ο γνωστός λοιμωξιολόγος.
Ουπουργός περιέγραψε το ταξίδι του στο μακρινό νησί Χα-Ψου, στο οποίο έχει αποτραβηχτεί ο λοιμωξιολόγος μετά το τέλος των καθημερινών ενημερώσεων.
«Βρήκα τον δάσκαλο να στέκεται πάνω σε έναν ανεμοδαρμένο βράχο, με τα γκρίζα μαλλιά του να ανεμίζουν, να κοιτάζει με το γνωστό μελαγχολικό του βλέμμα το πέλαγος» διηγείται. «Του είπα, δάσκαλε, με έστειλε ο Κικίλιας να σου πω ότι ο κόσμος σε χρειάζεται, σε έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Ο κορωνοϊός αντεπιτίθεται.»

«Στην αρχή δεν μου απάντησε, γύρισε αργά και με κοίταξε με ένα βαθυστόχαστο βλέμμα σαν να μην με γνώριζε. Ίσως να ήταν και η μυωπία βέβαια, γιατί δεν φορούσε τα γυαλιά του.»

«Το όνομα μου είναι Κορόναγουώκερ. Αλλά δεν έχω τίποτε άλλο να σας μάθω»
Τότε, αφού πέρασαν λίγα λεπτά όπου ακουγόταν μόνο ο παφλασμός των κυμάτων, ο λοιμωξιολόγος τού μίλησε: «Το όνομα μου είναι πλέον Κορόναγουώκερ» είπε. «Αλλά άδικα ήρθες. Δεν έχω τίποτα άλλο να σας μάθω. Τέσσερις μήνες έφαγα τα σωθικά μου να σας τα λέω και να σας τα ξαναλέω. Τώρα κάντε ότι καταλαβαίνετε» είπε με μία υποψία οργής στο βλέμμα του ο συνήθως γαλήνιος λοιμωξιολόγος.

«Και τι κατάλαβα; Είχα τους λαλημένους που έλεγαν ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός, τους άλλους που έλεγαν ότι τα παίρνω από την Αυτοκρατορία των Φαρμακευτικών. Και εσείς τι κάνατε; Μόλις έφυγα αρχίσατε να κάνετε πανηγύρια και να βγάζετε τις μάσκες. Έπρεπε να πάρετε παράδειγμα από τον Νταρθ Βέιντερ, που δεν έβγαζε ποτέ τη μάσκα του» πρόσθεσε.

«Τότε εγώ του είπα, Δάσκαλε μόνο εσύ έχεις τη δύναμη, ως ο τελευταίος των Κορονάι, να πολεμήσεις το Κακό. Πάρε το χέρι μου και έλα να κυβερνήσουμε μαζί την διαχείριση της ενημέρωσης» συνέχισε ο υπουργός.

Παρότι η προσπάθεια του αποδείχθηκε άκαρπη, ο υπουργός είπε ότι δεν εγκαταλείπει την ελπίδα ότι μπορεί κάποια στιγμή ο λοιμοξιωλόγος να γυρίσει στην τηλεόραση.

«Αν τα πράγματα δυσκολέψουν πολύ, μπορεί να τον ξαναδούμε με κάποιο τρόπο. Ίσως ας πούμε να εμφανιστεί σαν ολόγραμμα, ώστε να δώσει την τελική μάχη ενάντια στις δυνάμεις του κορωνοϊού.»

tovatraxi.com

Categories