Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης «κουρεύει» κατά 60% τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Σε «κούρεμα» των αναδρομικών των συνταξιούχων με βάση την απόφαση των ΣτΕ, προχωράει η κυβέρνηση με αυτά που δίνει, υποστήριξε, απαντώντας στον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Όπως είπε ο κ. Τσίπρας στη δευτερολογία του, «ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα δοθεί στους συνταξιούχους 1,4 δισ. ευρώ, ενώ με βάση την απόφαση του ΣτΕ, το ποσό ανέρχεται σε 3,9 δισ. Στην ουσία ανακοινώνετε κούρεμα πάνω από 60% σε αυτά που δικαιούνται οι συνταξιούχοι. Και αφήστε τα αυτά ότι τα δικαιούνται μόνο οι προσφεύγοντες», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας, στην τριτολογία του ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «η απόφαση αφορά αποκλειστικά τα αναδρομικά των κυρίων συντάξεων και όχι τις επικουρικές και τα δώρα, και είναι 1,4 δισ.». Πρόσθεσε, δε, ότι η ίδια απόφαση αφορά μόνο αυτούς έχουν προσφύγει αλλά «εμείς την επεκτείνουμε σε όλους τους συνταξιούχους.

Για «πρωτοφανή, αντισυνταγματική ενέργεια της κυβέρνησης και για μια κατάφωρα άδικη ενέργεια εις βάρος των δικαιωμάτων των συνταξιούχων», κάνει λόγο σε δήλωσή της η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στον πρωθυπουργό.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο κ. Τσίπρας, απαντώντας στα περί «πολιτικής επιλογής» της κυβέρνησης να δοθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους, στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, τόνισε: «Δεν είναι πολιτική επιλογή, είναι υποχρέωσή σας να δώσετε αναδρομικά στους συνταξιούχους μετά την απόφαση του ΣτΕ. Όπως είχαμε κάνει εμείς για τους ένστολους».

aftodioikisi.gr

Categories