ΚΙΝ.ΑΛΛ. κατά Μαξίμου για την πληρότητα στα πλοία

Έντονη κριτική ασκεί το Κίνημα Αλλαγής στην κυβέρνηση, με αφορμή την απόφαση για αύξηση της πληρότητας στα πλοία εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα

Μεταξύ άλλων, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. κάνει λόγο για μια «βαθιά υποκριτική ενέργεια», υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση «υποχωρεί σε πιέσεις, εις βάρος της δημόσιας υγείας».

Το Κίνημα κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση πως «καλλιέργησε τον εφησυχασμό» και πως «άνοιξε τα πάντα χωρίς σχέδιο», ενώ καλεί το Μαξίμου να πάρει, έστω και τώρα, τα αναγκαία μέτρα που θα υποδείξουν οι ειδικοί.

Το σχόλιο του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Την ώρα που αντιμετωπίζουμε την απειλή δεύτερου κύματος της πανδημίας, η Κυβέρνηση αυξάνει το όριο της πληρότητας στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Προφανώς υποχωρεί σε πιέσεις, εις βάρος της δημόσιας υγείας. Είναι απαράδεκτο. Είναι μια βαθιά υποκριτική ενέργεια, την ώρα μάλιστα που ζητά από τους πολίτες προσοχή και ευθύνη.

Δεν είναι το πρώτο λάθος της. Η κυβέρνηση φέρει σοβαρή ευθύνη γιατί καλλιέργησε τον εφησυχασμό, γιατί άνοιξε τα πάντα χωρίς σχέδιο, χωρίς προετοιμασία. Ότι κερδίσαμε την άνοιξη, κινδυνεύει να χαθεί τώρα.

Τουλάχιστον τώρα πριν είναι πολύ αργά ας πάρει τα μέτρα που πρέπει. Ας ρωτήσει επιτέλους τους ειδικούς.

efsyn.gr

Categories