Χαρίτσης: Επαναφέρουν νεοφιλελεύθερες πολιτικές με τις προτάσεις Πισσαρίδη

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή όσα προτείνει η επιτροπή Πισσαρίδη για την οικονομία, προβλέποντας σκληρές μεταρρυθμίσεις με αντάλλαγμα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο», ο Αλ. Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για επαναφορά νεοφιλελεύθερων πολιτικών από την περίοδο των μνημονίων και αντιπαρέβαλε ότι «τον Απρίλιο του 2018, λίγο πριν την έξοδο από τα μνημόνια, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην εκπόνηση Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής, και το σχέδιο αμέσως δόθηκε στη δημοσιότητα για να γίνει διάλογος για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας».

«Αντιθέτως, τώρα η κυβέρνηση με χαρακτηριστική καθυστέρηση και εν μέσω θέρους επιχειρεί να επαναφέρει μια συνταγή από τα παλιά, συνταγή νεοφιλελεύθερων πολιτικών που… ξέμειναν και δεν πρόλαβαν να υλοποιηθούν, όπως η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης», υπογράμμισε.

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση για προχειρότητα στους χειρισμούς γύρω από την πανδημία και τις προκλήσεις που έφερε στην οικονομία.

Επίσης, υπογράμμισε τη «διχογνωμία που φαίνεται να υπάρχει μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας και της επιστημονικής επιτροπής» ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι «οι πολιτικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχουν πάρει το προβάδισμα έναντι της επιστημονικής προσέγγισης».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τη ΝΔ «να σταματήσει με τις παλινωδίες και τον ερασιτεχνισμό της». «Περιμένουμε, επιτέλους, από την κυβέρνηση να επιδείξει σοβαρότητα», τόνισε ο κ. Χαρίτσης, υπενθυμίζοντας πως «όχι μόνο δεν αξιοποίησε τον χρόνο που κερδίσαμε για να θωρακίσει το ΕΣΥ, αλλά την ίδια στιγμή εξέπεμπε αντιφατικά μηνύματα -από τη χρήση της μάσκας, μέχρι τα σχολεία, τις εκκλησίες, τα μέσα μαζικής μεταφοράς».

«Είδαμε μέχρι και τον υπουργό Τουρισμού να μιλάει για μη αύξηση της πληρότητας στα πλοία, και την κυβέρνηση να προχωράει σε αύξηση, ενώ οι υπουργοί Υγείας και Τουρισμού δεν συμμετείχαν καν στις σχετικές συσκέψεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ως προς τον ανασχηματισμό, ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ότι εδώ και περισσότερο από έναν μήνα ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να επιβάλλει καν αυτό που θέλει στο ίδιο του το κόμμα, γι’ αυτό και έχει αναβάλει τρεις φορές τον προαναγγελθέντα ανασχηματισμό. Ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ότι: «Δεν αρκούν οι κινήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα και οι διευθετήσεις μεταξύ των στελεχών της ΝΔ. Πρέπει να δούμε την πολιτική κατεύθυνση του ανασχηματισμού. Τους πολίτες δεν τους αφορά ποιος κάθεται σε ποιον υπουργικό θώκο».

efsyn.gr

Categories