«Σε σουίτα στο Αμπου Ντάμπι» αυτοεξορίστηκε ο βασιλιάς

Φωτογραφία στον ισπανικό Τύπο φέρεται να δείχνει τον Χουάν Κάρλος να φθάνει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αφού εγκατέλειψε την Ισπανία εν μέσω δικαστικής έρευνας για διαφθορά στο παλάτι.

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε από τον ισπανικό όμιλο NIUS και δείχνει τον Ισπανό τέως βασιλιά να αποβιβάζεται από αεροσκάφος, λίγες ημέρες μετά την αιφνίδια ανακοίνωσή του ότι φεύγει από την Ισπανία, υποστηρίζοντας ότι είναι αθώος των κατηγοριών για τις υποθέσεις δωροδοκίας που είναι υπό έρευνα και ότι θα είναι στη διάθεση των εισαγγελέων εάν χρειαστεί να του θέσουν ερωτήσεις.

Η αναχώρηση του πυροδότησε μια μεγάλη συζήτηση στην Ισπανία για τη μοναρχία, αλλά και για το πού έχει καταφύγει ο τέως βασιλιάς

Ο τοπικός Τύπος έγραψε στην αρχή ότι ο Χουάν μεταβαίνει στη Δομηνικανή Δημοκρατία ή στη γειτονική Πορτογαλία. Αλλά τώρα το NIUS αναφέρει ότι έχει νοικιάσει έναν ολόκληρο όροφο στο πεντάστερο ξενοδοχείο Emirates Palace. Ο τέςω βασιλιάς λέγεται ότι είχε στενές σχέσεις με τον πρίγκιπα Mohammed bin Zayed al-Nahyan. Μέχρι τώρα η βασιλική οικογένεια πίσω στη Μαδρίτη και η κυβέρνηση δεν έχει σχολιάσει ούτε έχει επιβεβαιώσει καμία από αυτές τις πληροφορίες.

 

efsyn.gr

Categories