Δελτίο τύπου Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής για Ωρωπό

Δελτίο τύπου Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής για Ωρωπό

Έκτακτη επιτόπια επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Θανάση Αυγερινού στον κατεστραμμένο από φερτά υλικά παραλιακό άξονα του Ωρωπού
Βαρύ περιβαλλοντικό πλήγμα δέχθηκε ο παραλιακός άξονας του Δήμου Ωρωπού με φερτά υλικά από τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια.

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε εκτός της μεγάλης θαλάσσιας περιβαλλοντικής ζημιάς που σημειώνεται, εξίσου σημαντικό είναι και το οικονομικό πλήγμα που δέχεται η περιοχή η οποία είναι κατ’ εξοχήν τουριστική καθώς αποχωρεί πλήθος επισκεπτών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη μετέβη εκτάκτως το πρωί της Δευτέρας 10/8/2020 στην παραλία του Χαλκουτσίου η οποία έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο από φερτά υλικά που μεταφέρθηκαν μέσω θαλάσσης από τις πληγείσες, από τις πλημμύρες, περιοχές της Ευβοίας.

Με την παρουσία του ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε την στήριξη του στον Δήμαρχο Ωρωπού κ. Γιώργο Γιασημάκη στο μεγάλο αγώνα που ξεκίνησε άμεσα η δημοτική αρχή για τον καθαρισμό της περιοχής με ιδία μέσα.

Ο κ. Αυγερινός πρότεινε δυο εναλλακτικές λύσεις για την εναπόθεση των φερτών υλικών μετά την περισυλλογή τους και αναμένονται οι σχετικές εγκρίσεις. Ακόμα, ο Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι η Περιφέρεια Αττικής θα συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο και μέσο εντός των αρμοδιοτήτων της. Προτεραιότητα θα δοθεί στην διαμεσολάβηση εύρεσης λύσης για την οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων που πλήττονται βαρύτατα εξαιτίας αυτού του φαινομένου.

Categories