ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΣ 12/8/20.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους δημότες του Δήμου Σαρωνικού για τα παρακάτω:

Με την κατάρτιση του προγράμματος Ακαδημιών Καλαθοσφαίρισης από το ΝΠΔΔ Αριστόδικο , παρατηρούμε μια αντιαθλητική προσπάθεια του ΑΟΛ υποβιβάσεως του συντελουμένου έργου, από τον Όμιλό μας, επειδή μας χορηγήθηκαν 12 ώρες στο κλειστό Γυμναστήριο «Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΑΚΗΣ»

Ο Όμιλός μας ο παλαιότερος στην περιοχή από το 1975 αναδεικνύοντας Βαλκανιονίκες και πρωταθλητές Ελλάδος,ο δε όρος «Πεταλούδα»ανήκει στον πρωταθλητή μας Γκουζέλη.
Επί σειρά ετών , μη έχοντας Αθλητική υποδομή στην πόλη μας ,ο Όμιλος κατέφευγε για προπονήσεις ,πότε στην Κερατέα , πότε στο Λαύριο, πότε στα Καλύβια ,πότε στο Λαγονήσι και πότε στην παραλία της Σαρωνίδας σε μεσονύκτιες ή πρωινές ώρες , με άλλα λόγια Τσιγγάνοι στον τόπο μας.

Και τούτο διότι το κλειστό γήπεδο της Αναβύσσου έχει οικειοποιηθεί προ πολλών ετών χωρίς ο Δήμος να δίδει λύση, τώρα έχουμε και τον ΑΟΛ ο οποίος θεωρεί ότι το Δημοτικό Γήπεδο είναι το σπίτι του. Τα παιδιά της Σαρωνίδας,Παλαιάς Φώκαίας,του Θυμαριού και της Αναβύσσου που στελεχόνουν τα Αγωνιστικά μας τμήματα, δεν έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν τις δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Σαρωνικού στον οποίο πληρώνουν αδρά τα δημοτικά τέλη οι γονείς τους;

Ο ΑΟΛ εκτός του κλειστού διαθέτει και άλλες 4 αίθουσες ,πράγμα που ο ΝΟΣ με τόση προσέλευση γυναικών στερείται χώρων για να ικανοποιήσει το τμήμα Γυμναστικής πέραν των 105 με δύο Γυμνάστριες, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της κοινότητος.

Το δυναμικό των 180 Αθλητών του ΝΟΣ είναι μεγάλο σε σχέση με την μικρή μας πόλη.(Ονομαστική κατάσταση έχει υποβληθεί στον Αριστόδικο) θα θέλαμε το ίδιο να υποβάλει και ο ΑΟΛ στον Δήμο για την αναλογική κατάρτιση προγράμματος.

Ο Ν.Ο. Σαρωνίδας διαθέτει 44 δελτία εν ενεργεία αθλητών στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, που πλαισιώνουν τις ομάδες μας και άλλοι 12 αθλητές μικρής ηλικίας (που δεν μπορούν να βγάλουν δελτίο λόγω ηλικίας) συμμετέχουν στα τμήματα των ακαδημιών.
Συμμετέχουμε κανονικά στα πρωταθλήματα και τουρνουά σχεδόν όλων των ηλικιών της ΕΣΚΑ ανελλιπώς.
Οι ώρες που μας δόθηκαν για την προπόνηση των τμημάτων των ακαδημιών μας είναι συνολικά 12 εβδομαδιαίως, δηλαδή 2 ώρες καθημερινά πλην της Τετάρτης. Λιγότερο δηλαδή από το 15% των συνολικών ωρών του Κλειστού Γυμναστηρίου Ν. Κακλαμανάκης

Επί 3 μήνες περιμέναμε τον ΑΟΛ να βγάλει ένα πρόγραμμα και μας καθυστερούσε από αύριο σε αύριο μέχρι την υποβολή στον Δήμο ενός απαράδεχτου προγράμματος ,με ώρες μεσημεριανές που πριν καλά καλά σχολάσουν τα παιδιά έπρεπε να βρεθούν στο Γήπεδο.

O Δήμος δια του προέδρου του ΝΠΔΔ Αριστόδικος κ. Πουλόπουλου και προς τιμή του απέρριψε το εν λόγω πρόγραμμα , καταρτίζοντας νέο πρόγραμμα με το οποίο θα πορευθούμε πιστά μη έχοντες εμείς επιλογές, αν και δεν μας ικανοποιεί πλήρως.

Καταβάλλουμε προσπάθειες επί 10ετίες να κατασκευασθεί ένα κλειστό Γυμναστήριο στην πόλη μας και να λήξει η ταλαιπωρία μας ,γιαυτό:
Εδώ ζητούμε την συνδρομή των συμπολιτών μας,του Δήμου και Χορηγών για το καλό του τόπου.
Εμείς δεν μιλούμε, αφήνουμε τα έργα μας να μιλούν.
Για το ΔΣ
Δημήτρης Βόγγολης
Πρόεδρος ΝΟΣ

Categories