Επιχειρησιακή κίνηση από τις Ένοπλες Δυνάμεις

Επιχειρησιακή Κίνηση στα όρια της λογικής και όχι της πρόκλησης ή της ηττοπάθειας / υποχώρησης αναμένεται να εκδηλωθεί τις επόμενες ώρες από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή που κινείται το τουρκικό ερευνητικό σκάφος.

Αυτό αποφασίστηκε στο Συμβούλιο Άμυνας, σύμφωνα με το eidiseis.gr βάσει των κατευθύνσεων του ΚΥΣΕΑ αλλά και τις τελευταίες οδηγίες του πρωθυπουργού ο οποίος προηγουμένως είχε συνομιλήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Η ισχυρή παρουσία στην περιοχή «28» πλοίων δεν έχει μόνο ο τουρκικός στόλος αλλά και ο ελληνικός, ο οποίος μπορεί να κινηθεί με χίλιους δυο τρόπους έξυπνους και αθόρυβους, ήπιους ή δυναμικούς, αρκεί να δοθεί το Σήμα.

Το βέβαιον είναι ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να παρακολουθεί μοιρολατρικά το τουρκικό ερευνητικό να κόβει βόλτες με τα απλωμένα καλώδια στο «28». Πρέπει να κάνει ΚΑΙ θα κάνει ένα απ όλα τα σενάρια που έχουν επεξεργαστεί και δοκιμάσει ομάδες εξειδικευμένων ένστολων. Σε αυτό συγκλίνουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις και είναι ένα από τα θέματα που απασχόλησε την τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Τσίπρα.

 

aftodioikisi.gr

Categories