«Η ευκαιρία που περίμεναν οι Τούρκοι εδώ και χρόνια»…

«Oruç Reis! Ο «αιώνας της άμυνας» τελείωσε!» Με αυτόν τον τίτλο η πιο φιλο-ερντογανική τουρκική εφημερίδα Yeni Safak φιλοξενεί σε περίοπτη θέση ανάλυση του αρθρογράφου της,Ιμπραήμ Καραγκούλ.Τι σημαίνει το «τέλος του αιώνα της άμυνας» για τον τούρκο σχολιαστή;

«Είμαστε πλέον…
στο χείλος του πολέμου και κάθε νησί από το Καστελόριζο ως το βόρειο Αιγαίου αμφισβητείται…Κάθε περιοχή από το Καστελόριζο ως το βόρειο Αιγαίο μπορεί να μετατραπεί σε περιοχή σύγκρουσης και κάθε νησί σε αυτήν τη ζώνη μπορεί να γίνει αμφιλεγόμενο. Το ξέρουν αυτό. Γνωρίζουν τη σταθερότητα της Τουρκίας.Εάν υπάρξει παρέμβαση εναντίον του Oruç Reis, εάν υπάρξει «ατύχημα»! Ο «αιώνας της άμυνας» τελείωσε … Καλή η διπλωματία, καλή η πίστη, έως ένα σημείο. Αλλά τελικά, η δύναμη θα καθορίσει τα πάντα στη Μεσόγειο…Ο Αύγουστος είναι ο μήνας της νίκης» γράφει στο πολεμικό παραλήρημά του ο σχολιαστής της Yeni Safak ,υπενθυμίζοντας την …Μικρασιατική καταστροφή.

Αν αναφέρουμε ένα τόσο μεγάλο απόσπασμα από τις προκλητικές και ανιστόρητες απόψεις του τούρκου δημοσιογράφου είναι γιατί δεν αποτελεί μια μεμονωμένη φιλοπόλεμη φωνή στη Γείτονα.

Είναι δυστυχώς ο κανόνας ,αν ρίξουμε μια ματιά και στις υπόλοιπες -φιλο-ερντογανικές φυσικά -τουρκικές εφημερίδες.
«Θα τους χορέψουμε …συρτάκι» γράφει ο Μαχμούτ Εβούρ στη Sabah o οποίος επικρίνει μάλιστα το Ρεπουμπλικανικό Λαικό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί «παραμένει σιωπηλό και επιφυλακτικό στη Μεσόγειο»! Ο σχολιαστής της Sabah εκτιμά ότι «οι εξελίξεις που θα γίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο τις επόμενες ημέρες είναι πολύ ιστορικές και κρίσιμες».Παραθέτει μάλιστα άποψη του καθηγητή Φερχάτ Πιριντσί στο Πανεπιστήμιο Uludag ότι η σημερινή κρίση «δεν αφορά μόνο την Ελλάδα ή την αποκλειστική οριοθέτηση της οικονομικής ζώνης . Πρόκειται για την πάλη εξουσίας στην περιφερειακή εξίσωση , συμπεριλαμβανομένου του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου».

Πολύ απλά: Η σημερινή κρίση είναι απλά ένα μόνο κομμάτι του παζλ που έχει μπροστά του ο Τούρκος πρόεδρος. Αν δεν γίνει αυτό κατανοητό είναι σαν να βλέπουμε απλά το δέντρο και να ξεχνάμε το δάσος…Και να πηγαίνουμε ως πρόβατα επί σφαγή…Για να διαβάσετε όλο το αρθρο του Μ. Ψύλλου πατήστε ΕΔΩ

militaire.gr
Αναρτήθηκε από Nonews-News

Categories