Μηνύματα της πολιτικής ηγεσίας για τον Δεκαπενταύγουστο

Τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες, λόγω της πανδημίας, της οικονομικής κρίσης, αλλά και των τουρκικών προκλήσεων, τονίζουν οι πολιτικοί αρχηγοί στα μηνύματά τους για τον Δεκαπενταύγουστο. Όπως σημειώνουν, η πίστη στις δυνάμεις μας και η ελπίδα μπορούν να προσφέρουν για την αντιμετώπισή τους.

Αλ. Τσίπρας: Στις σκοτεινές μέρες χρειαζόμαστε όλοι το κουράγιο, την ελπίδα, το φως
Στο μήνυμα για τον εορτασμό της Παναγίας που απέστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μέσω των λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τονίζει:

«Ο λαός μας τιμά σήμερα την Παναγία. Την Aνύμφευτη Nύμφη, την Υπέρμαχο Στρατηγό, την Ελεούσα, τη Γιάτρισσα, τη Θαλασσινή, την Παρηγορήτρα. Τη Μάνα που προστατεύει τους αδύναμους και σκέπει τους αδικημένους. Που συγχωρεί και δεν τιμωρεί, και το όνομά της βρίσκεται στα χείλη όσων αισθάνονται ότι έχουν την ανάγκη της».

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Και προσθέτει:

«Στις σκοτεινές μέρες που περνάμε, με την υγειονομική και την οικονομική κρίση, αλλά και με τις τουρκικές προκλήσεις σε βάρος της πατρίδας μας, χρειαζόμαστε όλες και όλοι το κουράγιο, την ελπίδα, το φως, που η πίστη καθενός, αλλά και ο σεβασμός στην πίστη καθενός, στις παραδόσεις και στη λαϊκή ψυχή, μπορούν να προσφέρουν».

«Χρόνια πολλά στις απανταχού Ελληνίδες, χρόνια πολλά στους απανταχού Έλληνες!», καταλήγει.

Φ. Γεννηματά: Ο Ελληνισμός παλεύει σε τόσα μέτωπα, αλλά θα αντέξουμε
Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αναφέρει:

«Μακρινή μητέρα, ρόδο μου αμάραντο… γράφει ο ποιητής. Παναγία, μάνα, Ελλάδα. Η σημερινή γιορτή βρίσκει τον Ελληνισμό να παλεύει σε τόσα μέτωπα, αλλά θα αντέξουμε. Η μητρική αγκαλιά δίνει δύναμη, ελπίδα, αισιοδοξία. Εμψυχώνει και γαληνεύει».


Φωτογραφία Αρχείου

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
«Αυτές τις ώρες η σκέψη μας είναι στους άνδρες και τις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων, στους ανθρώπους του Εθνικού Συστήματος Υγείας, σε όλους εκείνους που δοκιμάζονται σκληρά και στους νέους που αγωνιούν για το αυτονόητο, να ζήσουν ελεύθερα και καλύτερα. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Χρόνια πολλά» καταλήγει.

efsyn.gr

Categories