Πυκνός τοξικός καπνός από τη φωτιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης

Ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής έχει σπεύσει στην Μεταμόρφωση. Κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας.
Φωτιά ξέσπασε νωρίς το πρωί του Σαββάτου σε εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών, επί της οδού Σώρου, στη Μεταμόρφωση Αττικής. Ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής έχει σπεύσει στην περιοχή για την κατάσβεσή της.

ΕΦ.ΣΥΝ.
Κλειστή είναι η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα στο ύψος της Μεταμόρφωσης λόγω του έντονου καπνού. Συγκεκριμένα, στο ρεύμα προς Αθήνα έχει κλείσει από το ύψος της γέφυρας Λυκόβρυσης και στο ρεύμα προς Λαμία από το ύψος της γέφυρας Τατοΐου.

Όλα τα οχήματα εκτρέπονται από την Αττική Οδό, όπου έχουν ανοίξει τα διόδια προς αεροδρόμιο, με ελεύθερη διέλευση.

EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
Κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς βρίσκονται και άλλοι βιοτεχνικοί χώροι. Η φωτιά έχει επεκταθεί σε όλο το κτίριο, ενώ λόγω των πλαστικών που καίγονται έχει γίνει ορατή από πολλά σημεία της Αττικής.

Το μεσημέρι έγινε γνωστό πως αποτράπηκε ο κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς, αλλά παραμένει σε πλήρη εξέλιξη, γι’ αυτό συνεχίζεται η μάχη των δυνάμεων πυρόσβεσης για την κατάσβεση της.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο Αρχηγός του Π.Σ. αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ στον τόπο της πυρκαγιάς βρίσκεται και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, για τον συντονισμό των φορέων όπου χρειαστεί.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα από την πυρκαγιά είναι ο πυκνός τοξικός καπνός και η ατμοσφαιρική ρύπανση από τα καιόμενα πλαστικά.

Όπως ανέφεραν στελέχη του Π.Σ., καλό θα είναι οι πολίτες που μένουν σε περιοχές όπου κατευθύνεται ο καπνός να μένουν στα σπίτια τους, με καλά κλεισμένα όλα τα ανοίγματα, να επικοινωνούν με γιατρό αν δεν νιώθουν καλά και όσοι κινούνται στους δρόμους να αποφεύγουν τον καπνό.

διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Categories