Φωτιά στη Μεταμόρφωση: Προβληματισμός για το τοξικό νέφος – Με εμετούς και ζαλάδες οι κάτοικοι

Στη δημοσιότητα το βίντεο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Έντονη είναι η ανησυχία της Περιφέρειας Αττικής και των επιστημόνων για το τοξικό νέφος που αιωρείται στον ουρανό της Αττικής, μετά την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε περίπου στις 7 το πρωί του Σαββάτου (15/8) σε εργοστάσιο πλαστικών στη Μεταμόρφωση.

Όπως μετέδωσε το MEGA, οι κάτοικοι της περιοχής εμφάνισαν σήμερα ένα ελαφρύ τσούξιμο στα μάτια, τη μύτη και το λαιμό. Ωστόσο, χθες, υπέφεραν, και ειδικά εκείνοι που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα, παρουσίασαν πιο σοβαρά συμπτώματα όπως ζαλάδες και εμετούς.

Σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να έχουν ερμητικά κλειστά τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών τους, βρεγμένες πετσέτες στις χαραμάδες, και κλιματιστικό στην λειτουργία ανακύκλωσης του εσωτερικού αέρα.

Στην περιοχή σήμερα κυκλοφορούν ελάχιστοι άνθρωποι, ενώ όσοι έχουν βγει προσπαθούν να είναι προσεκτικοί και δηλώνουν ότι αναπνέουν με δυσκολία.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα βίντεο από την κάμερα καιρού στις εγκαταστάσεις του στην Πεντέλη, που δείχνει πώς εξαπλώνεται ο τοξικός καπνός στον Αττικό ουρανό.

altsantiri.gr

Categories